Tento cheesecka je prekvapivo nadýchaný aj keď do jeho plnky ide len 1 mascarpone. Hlavný trik spočíva v tom cukor s vajíčkami najskôr dlho šľahať do tuhej peny až sa pridajú zvyšné položky.
Suroviny na cesto:
- 150 g maslových sušienok
- 2PL pr. cukru
- 50g masla izbovej teploty
Na plnku potrebujete:
- 300g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 4 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100g pr. Cukru
- 200ml kyslej smotany
- 80g roztopeného masla
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
- 100g tmavej čokolády
- 100ml šľahačkovej smotany
- dehydratované maliny
Postup:
- Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
- Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
- Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Moja forma mala polomer 24cm.
- Na plnku vyšlaháme cukor s vajíčkami do penista. Primiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom a vanilkovým pudingovým práškom. Pridáme roztopené maslo a opäť premiešame.
- Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
- Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake ztuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.Necháme pomaly vychladnúť vo vypnutej trúbe.
- Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to v hrnci nahrejeme smotanu a keď zovrie odstavíme ju zo sporáku. Pridáme posekanú čokoládu a miešame, až vznikne hladká poleva.
- Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
- Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
- Kdo chce, môže vrch ozdobiť napríklad dehydratovými malinami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.