Jeseň sa pre mňa nesie v znamení tekvice. Táto skvelá zelenina sa dá pripraviť v toľkých rôznych variantách od slaných až po sladkých pokrmoch a jej chuť aj farva chutí ako jeseň. Pre tento pokrm som použila špenátové cestoviny ale samozrejme môžete použiť aj klasické (biele) cestoviny.
Suroviny:
- 1 balenie cestovín
- 1 maslová alebo hokkaido tekvica
- 1 červená cibuľa
- 1čl karri kurkuma korenia
- soľ, čierne korenie, čili
- Petržlenová vňať
- parmezán
Postup:
- Vodu si dáme variť, keď zovrie tak osolíme a potom dáme variť cestoviny na 10 minút.
- Medzitým si tekvicu ošúpeme, pokrájame na malé kocky s rozmerom 0.5*0,5cm a cibuľu pokrájame na prúžky.
- Panvicu si nahrejeme a potom do nej vložíme tekvicu, ktorú opekáme pomaly 20-25 minút za občastného premiešania.
- Posledných 5 minút pridáme aj cibuľku.
- Keď je tekvica zvnútra mäkka a zvonku hnedastá, tak okoreníme soľou, čiernym korením, čili a kurkumou.
- Na záver posypeme petrženovou vňaťou a postrúhaným parmezánom a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.