Možno si neviete predstaviť chuť tekvice v sladkom pokrme. V USA Je to bežná kombinácia, asi podobne ako pridávania sladkého zemiakou aj do pancakes, nákypu či iných sladkých pokrmov. Ja osobne mám tú zemitú chuť tekvice rada a verte, že aj tieto muffiny vás nesklamú, nielen krásnou farbou ale tiež výbornou chuťou jesene.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka kr. Cukru
- ½ šálky vody
- ½ tekvice hokkaido alebo maslovej
- ½ šálky roztopeného masla
- 1 šálka hl. Múky
- ½ šálky orechov posekaných na drobno
- ½ šálky mlieka
- 1-2čl mletej škorice
- 1čl perníkového korenia
- ½ balenia prášku do pečiva
Suroviny na krem
- 1 balenie (200g) šľahačkovej smotany
- ½ balenie mascarpone (100g)
- 1 vanilkový cukor + 2PL pr. cukru
Postup:
- Začneme spracovaním tekvice. Na to si tekvicu rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Tie dáme spolu s ½ hrčeka cukru do hrnca a pridáme ½ hrnčeka vody.
- Zakryté necháme dusiť 15-20 minút. Potom ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu a necháme vychladnúť.
- Vajíčka vyšľaháme so zvyšným cukrom do penista. Pridáme maslo, tekvicovú kašu, mlieko a koreniny – škoricu a perníkové korenie. Premiešame.
- Následne pridáme suché položky – múku, prášok do pečiva a orechy a vypracujeme hladké cesto.
- To nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C ca. 30 minút. Potom necháme vychladnúť.
- Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Pridáme cukor, vanilkový cukor a mascarpone a zapracujeme do hladkého krému.
- Ten nanesieme pomocou cukrárenskej špičky na vychladnuté muffiny.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.