Sametová hrnčeková bublanina so šľahačkou

Sametová hrnčeková bublanina so šľahačkou

Táto bublanina má tak lahodné cesto, že sa po ňom naozaj oblížete a to je jedno s akým ovocím ho skombinujete. Jej tajomstvo spočíva v tom, že sa do cesta pridáva šľahačková smotana a naozaj to stojí za to. Ja som zvolila tentoraz rebarboru ako ovocie, ale môžete klasicky takisto pripraviť s akýmkoľvek sezónnym ovocím od malín, jahôd, čučoriedok, černíc, marhúľ, višní, čerešní… je to ponechané úplne na vás. Ja som zvolila egrese, ktoré som si zamrazila v júli. Takisto som tentoraz posypala bublaninu mrkveničkou, tento krok však aj môžete vynechať ak sa ponáhlate. Môj hrnček mal 300ml.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1 balenie šľahačkovej smotany (250ml)
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnčeka hl. múky
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • ca. 250g ovocia + 1 vanilkový cukor na jeho pocukrovanie

Na mrveničku:

  • 1 vajíčko
  • 50g masla
  • 2Pl pr.cukr
  • 100g múky

Postup:

  • Vajíčka začneme šľahať vo vysokej miske s cukrom 2-3 minúty.
  • Pridáme smotanu a olej naďalej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – prášok do pečiva, puding a müku. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Ovocie očistíme, poprípradne pokrájame na menšie kusy a pocukríme. Potom primiešame k cestu.
  • Formu na pečenie vymastíme (ja som použila vysoký plech s veľkosťou 35*35cm) a potom do neho nalejeme cesto.
  • Na mrveničku zmiešame maslo, cukor, vajíčko a múku. Dáme chladiť do chladničky.
  • Na záver posypeme koláče stuhnutou mrveničkou. Buď ju rozdrobíme rukamy alebo postrúhame strúhadlom.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri 160C ca. 35-40 minút do zlatista
  • Pre vybraním z formy necháme kompletne vychladnúť aby sa cesto nenatrhlo.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*