Skvelá torta pre školáka

Skvelá torta pre školáka

Máte doma školáka či školáčku a radi by ste spolu oslávili začiatok nového školského roka? Či možno dokonca máte prváčika, ktorého prvý deň v škole by ste radi oslávili? S touto tortou sa vám to určite podarí. Ja som piekla vo forme s priemerom 20cm, ak chcete použiť s 26cm, tak treba dvojnásobné množstvo surovín.

Suroviny na cesto:

  • 6 vajíčok
  • 150g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • 180g hl.múky
  • 40g kakaa
  • 100ml mlieka
  • 100ml oleja
  • Štipka soli

Suroviny na plnku:

  • 250g masla izbovej teploty
  • 50g pr. cukru
  • 200g mascarpone (ztečeného z tekutiny)
  • potravinové farbivá v prášku (oranžová, žltá, červená)
  • 100g tmavej čokolády na polevu
  • zmzlinový kornútok
  • lentilky na ozdobu

Postup:

  • Vajíčka vyšlaháme spolu so štipkou soli a cukrom do tuhého snehu.
  • Počas šlahania postupne pridávame olej a ten tiež dobre prešlaháme, aby všetko dostalo krémovitú konzistenciu.
  • Pridáme tiež vanilkový cukor a vodu ako aj suché komponenty kakao, múku a prášok na pečenie.
  • Cesto naplníme do 2 kruhových foriem na tortu, ktoré sme si vymastili (priemer 20cm).
  • Potom cesto necháme piecť pri 160°C ca. 40minút do zlatista.
  • Na plnku si najskôr vo veľkej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do penista. Pridáme masvarpone krém.
  • Potom si pripravíme 3 misky a do každej dáme za tretinu našej plnky. Postupne pridáme za štipku potravinového farbivá, aby nám vznikli 3 rôzne farebné plnky.
  • Tortu zokrojíme na 4 diely a na spodný diel nanesieme prvú farebnú plnku. Nanesieme druhý plát cesta a dáme druhú plnku a na tretí plát nanesieme zvyšnú plnku a zaťažíme vrchným dielom torty.
  • Na záver roztopíme čokoládu a polejeme ňou vrch torty.
  • Na ozdobu som použila zmrlinový kornútok, ktorého stranu som potrela roztopenou čokoládou a namočila do zafarbených kokosových struhliniek.
  • Zvyšok torty som ozdobila lentilkami, ktoré som zčasti dala aj do kornútku, ako keby vytekali zo zmrzlinky.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*