Obrátený koláč sa volá preto, lebo ovocie sa mu nekladie na vrch cesta ale rovno na spodok formy a neskôr sa poleje cestom. Super jednoduchá príprava a výborný spôsob úpravy najmä mäkkšieho ovocia ako broskyne či nektarinke alebo marhule.
Suroviny
- 5-6 ks nektariniek + 3PL cukru (trstinový)
- 1PL masla na vymastenie formy
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky cukru
- 1,5 šálky múky
- 1/2 šálky maku (nemletého)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 šálky mlieka
Postup:
- Začneme prípravou ovocia. Nektarinky ošúpeme a potom ich buď rozpolíme a ponecháme takto v polovičkách alebo ešte prekrojíme na štvrťky.
- Na spodok formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom poukladáme nektarinky a potom ich výdatne posypeme cukrom. Je dobré nektarinky klásť tak, aby pokryli spodok formy.
- Trúbu si začneme predhrievať na 160C.
- Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme ďalej.
- Potom pridáme suché položky -múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mak ako aj mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto nalejeme na ovocie.
- Dáme piecť pri 160C na ca. 35-40 minút až sa zvrchu vytvorí zlatista vrstva.
- Potom necháme koláč kompletne vychladnúť.
- Keď je vlažný môžeme odobrať tortový kruh a na piškótu položiť tanier či podložku a koláč otočiť o 180° tak aby nám ovocie ostalo na vrchu. To je vďaka pečeniu krásne karamelizované.
- Tento koláč sa doslova rozplýva na jazyku a chutí intenzívne karamelom a sviežou chuťou ovocia.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.