Obrátený koláč s nektarinkami a makom

Obrátený koláč s nektarinkami a makom

Obrátený koláč sa volá preto, lebo ovocie sa mu nekladie na vrch cesta ale rovno na spodok formy a neskôr sa poleje cestom. Super jednoduchá príprava a výborný spôsob úpravy najmä mäkkšieho ovocia ako broskyne či nektarinke alebo marhule.

Suroviny

  • 5-6 ks nektariniek + 3PL cukru (trstinový)
  • 1PL masla na vymastenie formy
  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 šálky cukru
  • 1,5 šálky múky
  • 1/2 šálky maku (nemletého)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 šálky mlieka

Postup:

  • Začneme prípravou ovocia. Nektarinky ošúpeme a potom ich buď rozpolíme a ponecháme takto v polovičkách alebo ešte prekrojíme na štvrťky.
  • Na spodok formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom poukladáme nektarinky a potom ich výdatne posypeme cukrom. Je dobré nektarinky klásť tak, aby pokryli spodok formy.
  • Trúbu si začneme predhrievať na 160C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme ďalej.
  • Potom pridáme suché položky -múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mak ako aj mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
  • Cesto nalejeme na ovocie.
  • Dáme piecť pri 160C na ca. 35-40 minút až sa zvrchu vytvorí zlatista vrstva.
  • Potom necháme koláč kompletne vychladnúť.
  • Keď je vlažný môžeme odobrať tortový kruh a na piškótu položiť tanier či podložku a koláč otočiť o 180° tak aby nám ovocie ostalo na vrchu. To je vďaka pečeniu krásne karamelizované.
  • Tento koláč sa doslova rozplýva na jazyku a chutí intenzívne karamelom a sviežou chuťou ovocia.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*