Cuketa je tak rozmanitá zelenina a najmä opečená dostane svoju charakteristickú osobitú, skvelú chuť. Tak ako aj v tejto nátierke. Ja som ju nechala v celku ale samozrejme ju možno aj rozmixovať na hladko.
Suroviny:
- 1 cibuľa
- 2 cukety
- 1 veľká mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 30g masla alebo margarínu izbovej teploty
- soľ, čierne korenie, kumín, čili paprika a kurkuma
- Petržlenová vňať
Postup:
- Cibuľu pokrájame na jemné prúžky. Cuketu ošúpeme (ak treba vyberieme jadierka) a dužinu postrúhame.
- Mrkvu takisto postrúhame na jemno.
- Do panvice dáme trochu oleja, pridáme cuketu a na nízskej teplote ju dusíme za občastného miešania 15 minút. Potom vyberieme z panvice.
- Do panvice dáme tiež maslo/margarín a
- dáme dusiť mrkvu a cibuľku.
- Keď je mrkva hotová, primiešame cuketovú zmes.
- Dochutíme soľou a čiernym korením,čili a kurkumou ako aj pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.
- Oheň vypneme a už len dochutíme na drobno posekanými lístkami petržlenovej vnati.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.