Tento šalát z uvarenej cvikle je veľká lahôdka. Okrem toho je to aj ideálny pokrm pre posilnenie organizmu, nakoľko je bohatý na minerály ako železo, meď, zinok, jód, horčík a vlákninu. Cvikla je tiež známy prostriedok na dotoxikáciu, nielen, že prečisťuje obličky, ale aj celkovo prečistuje krvný obeh.
Recept mám od mojej známej a je to naozaj veľká dobrota, či už ako príloha k mäsu (napr. grilovanému) alebo aj ako hlavný pokrm.
Suroviny:
- 500g uvarenej civkli v šupe
- 1 jablko
- 1 šálka sušených hrozienka
- 1 šálka sušených sliviek
- 1 šálka vlašských orechov
- 1 balenie kyslej smotany
- soľ, čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
Postup:
- Uvarú cvikľu ošúpeme a postrúhame na hrubo. Treba dávať pozor, lebo cviklová šťava je silným farbivom, takže najlepšie použiť nerezovú misku a strúhadlo.
- Jablko takisto ošúpeme a postrúhame na hrubo.
- Za šálku sušených hrozienok alebo sliviek zalejeme vriacou vodou a necháme krátko postáť, potom zlejeme z vody, pokrájame na menšie a pridáme k cvikli.
- Za šálku orechov (vlašských alebo pekanus) posekáme na hrubo a pridáme k šalátu.
- Na marinádu použijeme 1 balenie smotanu, ktorú dochutíme soľou, čiernym korením a rozltačenými strúčikmi cesnaku (netreba sa ho báť sem pridať, cesnak dodá celému šalátu fantastickú chuť).
- Marinádu dáme do misky a všetko spolu dobre premiešame.
- Pred servírovaním necháme 1-2 hod. stáť v chlade, aby sa spojili chute.
Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.
Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.