Túto polievku rada pripravujem keď nemám čas stáť pri sporáku. Napríklad pri víkendovom upratovaní bytu. Zapnem varenie a už sa jej venujem až o 40min. keď ju zahustím a hotovo.
Suroviny:
- 200 g zelenej šošovice
- 1 bobkový list a 2 zrnká čierneho korenia
- 1 lyžička drvenej rasce
- 2 olúpané strúčiky cesnaku (celé)
- 1,5 l vody
- Soľ
- 200 ml mlieka (alebo šľahačky)
- 1,5 PL zemiakového škrobu
- 1 lyžica octu
- 1 lyžička cukru
Postup:
- Za veľkú šálku zelenej šošovice umyjeme pod sítkom. Kdo je svedomitý, môže nechať šošovicu postáť vo vode, potom sa skráti čas jej varenia. Ale v tomto prípade nemusí byť, zelená šošovica aj bez odstátia relatívne rýchlo zmäkkne.
- Šošovicu dáme do hrnca spolu s 1 bobkovým listom, 2 guľkami čierneko korenia, 1 čl drtenej rasce, 2 ošúpanými strúčikmi cesnaku (v celku) a 1,5 l vody.
- Prikryté necháme zovrieť a varíme do mäkka. Pri odstátej šošovici stačí ca. 20min. Pri neodstátej ca. 40min.
- Potom do hrnca prilejeme 200ml mlieka (alebo šľahačkovej smotany).
- V 5pl vody rozmiešame za 1,5Pl zem. Škrobu a vlejeme do polievky.
- Premiešame a zohrievame už len pokiaľ polievka zovrie.
- Na záver pridáme 1pl octu a 1kocku cukru.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.