Tarte z rebarbory

Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu.

Suroviny na cesto:

  • 200g hl. múky
  • 1 žĺtko
  • 5 PL pr.cukru
  • 70g masla izbovej teploty

Suroviny na plnku:

  • 400ml mlieka
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 4PL kr. cukru
  • 50g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 3ks rebarbory
  • 15ks jahôd

Postup:

  • Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkom. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do mrazničky (alebo na hodinu do chladničky).
  • Potom ho na pomúčenej ploche vygúľame na rozmer našej tarte formy a vložíme do vymastenej formy. Do cesta spravíme zopár vpichov vidličkou.
  • Zatiaľ, čo cesto oddychuje si pripavíme plnku. Na to dáme do hrnca mlieko a dáme ho zohrievať. Do šálky si odoberieme trochu z ešte studeného mlieka, pridáme pudingový prášok, cukor a dobre premiešame. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, na to najlepšie prelejeme do inej misky.
  • Po vychladnutí pridáme k pudingu vanilkový cukor a maslo a vypracujeme plnku. Nanesieme ho na cesto.
  • Rebarboru a jahody si očistíme a položíme na plnku.
  • Dáme piecť pri 160C až začnú hnednúť okraje tarte.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*