Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu.
Suroviny na cesto:
- 200g hl. múky
- 1 žĺtko
- 5 PL pr.cukru
- 70g masla izbovej teploty
Suroviny na plnku:
- 400ml mlieka
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 4PL kr. cukru
- 50g masla
- 1 vanilkový cukor
- 3ks rebarbory
- 15ks jahôd
Postup:
- Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkom. Pridáme múku a vypracujeme hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 20 minút do mrazničky (alebo na hodinu do chladničky).
- Potom ho na pomúčenej ploche vygúľame na rozmer našej tarte formy a vložíme do vymastenej formy. Do cesta spravíme zopár vpichov vidličkou.
- Zatiaľ, čo cesto oddychuje si pripavíme plnku. Na to dáme do hrnca mlieko a dáme ho zohrievať. Do šálky si odoberieme trochu z ešte studeného mlieka, pridáme pudingový prášok, cukor a dobre premiešame. Keď mlieko v hrnci zovrie, pridáme pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, na to najlepšie prelejeme do inej misky.
- Po vychladnutí pridáme k pudingu vanilkový cukor a maslo a vypracujeme plnku. Nanesieme ho na cesto.
- Rebarboru a jahody si očistíme a položíme na plnku.
- Dáme piecť pri 160C až začnú hnednúť okraje tarte.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.