Moje deti objavili novú záľubu v kiwi ovocí. Tak vyvstal aj tento zákusok, lebo by aktuálne dokázali jesť kiwi asi aj k maslovému chlebu :). Zákusok je ale super lahodný a určite nebol u nás poslednýkrát.
Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka vody
Suroviny na plnku:
- 1 balenie šľahačky v prášku (alebo 2 čerstvé šľahačky)
- 1 balenie stužovača smotany
- 1 balenie kyslej smotany (200ml)
- 1/2 šálky mlieka (150ml)
- 1 vanilkový cukor
- 1 balenie želatíny a 4PL vody
- 4PL pr. cukru
- 1 balenie tortového želé
- 250ml vody
- 4PL kr. cukru
- 4ks kiwi
Postup:
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
- Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
- Necháme vychladnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenskú obruč.
- Mlieko dáme do misky so šľahačkou v prášku, cukrom, vanilkovým cukrom a stužovačom. Vyšľaháme do tuhej šľahačky.
- V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
- Potom ju primiešame k šľahačke ako aj kyslú smotanu a všetko dobre premiešame. Kdo chce zabrániť, aby ostali hrčky želatíny, tak ju vleje cez sítko.
- Takto pripravenú plnky nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme.
- Kiwi očistíme a pokrájame na plátky. Plátky kiwi položíme na vrch plnky a dáme chladiť na hodinu,
- Na záver vo vode rozmiešame cukor a želé. Zohrejeme za miešania, až sa zmes zahustí.
- Potom nalejeme na koláč a opäť dáme chladiť, najlepšie na 1-2 hodiny.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.