Kiwi zákusok, hrnčekový recept

Moje deti objavili novú záľubu v kiwi ovocí. Tak vyvstal aj tento zákusok, lebo by aktuálne dokázali jesť kiwi asi aj k maslovému chlebu :). Zákusok je ale super lahodný a určite nebol u nás poslednýkrát.

Suroviny na cesto:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka vody

Suroviny na plnku:

  • 1 balenie šľahačky v prášku (alebo 2 čerstvé šľahačky)
  • 1 balenie stužovača smotany
  • 1 balenie kyslej smotany (200ml)
  • 1/2 šálky mlieka (150ml)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balenie želatíny a 4PL vody
  • 4PL pr. cukru
  • 1 balenie tortového želé
  • 250ml vody
  • 4PL kr. cukru
  • 4ks kiwi

Postup:

  • Trúbu si predhrejeme na 160C.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
  • Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
  • Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
  • Necháme vychladnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenskú obruč.
  • Mlieko dáme do misky so šľahačkou v prášku, cukrom, vanilkovým cukrom a stužovačom. Vyšľaháme do tuhej šľahačky.
  • V troche vody rozmiešame želatínu a dáme do hrnca, ktorý krátko nahrejeme. Miešame, až sa želatína roztopí.
  • Potom ju primiešame k šľahačke ako aj kyslú smotanu a všetko dobre premiešame. Kdo chce zabrániť, aby ostali hrčky želatíny, tak ju vleje cez sítko.
  • Takto pripravenú plnky nanesieme na vychladnuté cesto a rovnomerne ho rozotrieme.
  • Kiwi očistíme a pokrájame na plátky. Plátky kiwi položíme na vrch plnky a dáme chladiť na hodinu,
  • Na záver vo vode rozmiešame cukor a želé. Zohrejeme za miešania, až sa zmes zahustí.
  • Potom nalejeme na koláč a opäť dáme chladiť, najlepšie na 1-2 hodiny.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*