Kurkuma je mnohonásobne zdravou koreninou, ktorá má pozitívny vplyv na trávenie, mozog, srdce a okrem iného má tiež protizápalové a antioxidačné účinky. Teda skutočne všestraná korenina, ktorú sa oplatí zaradiť do jedálnička. Okrem toho vyzerá a chutí skvelo. Toto kuracie soté si vyžaduje marinádu v den vopred, potom už príprava nepotrebuje viac ako minút.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 3PL oleja
- soľ, čierne korenie
- 1 čl sladkej alebo štipľavej papriky
- 3 bobkové listy
- 1čl sušeného cesnaku
- 1-2čl kurkumy
- 1 kuchynská cibuľa
Postup:
- Začneme prípravou marinády. Na to zmiešame olej so soľou, čierným korením, paprikou a bobkovými listami polámanźmi na drobno.
- Kuracie prsia pokrájame na kocky a vložíme do marinády, kde necháme stáť cez noc.
- Na ďaľší deň na panvici opečieme na troche oleja cibuľku pokrájanú na drobno.
- Pridáme kuracie prsia a ďalej opekáme. Pridáme kurkumu a pečieme ešte na nízskej teplote ca. 5-10 minút.
- Môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.