Výborné bezmäsité jedlo, ktoré si viete pripraviť za pár minút a zvyšok roboty prevezme trúba. U nás sa jedia tieto zemiaky najradšej s dipom, zeleninovou oblohou a posypané praženou cibuľkou.
Suroviny:
- 8 veľkých zemiakov
- 20ml kvalitného olivového oleja
- 1čl čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- 1čl čili alebo korenia sumak
- 1čl celej rasce
- 1PL posekaných byliniek (pažítka, petržlén, bazalka)
Dip- 200ml kyslej smotany, soľ, 1 strúčik cesnaku, 2PL posekaných byliniek
Postup:
- 8 veľkých zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Z alobalu si pripravíme 8 pásov.
- Na marinádu zmiešame olej so soľou, koreninami, bylinkami a roztlečeným cesnakom. Premiešame.
- Do každého alobalového pásu vložíme 1 zemiak, ten poprepichujeme ihlou na pár miestach, pokvapkáme marinádou a dobre zarolujeme do alobalu.
- Potom položíme na plech. To zopakujeme so všetkými zemiakmi.
- Zemiaky v alobale necháme piecť pri 200°C po dobu 1 hodiny. Potom zemiaky odbalíme z alobalu a necháme ich mierne vychladnúť.
- Každý zemiak prekrojíme na polovičku a pomocou vidličky roztlašíme stred zemiaku.
- Pokvapkáme zvyšnou marinádou a osolíme
- Na dip si zmiešame kyskú smotanu s bylinkami, soľou a cesnakom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.