Vyskúšali ste už biely mak? Na rozdiel od modrého maku má tento veľmi intenzívnu chuť, pripomínajúci trochu pomleté opražené orechy. Táto bublanina je ray dva hotová a bez váženia. Postačí vám hrnček s objemom 250ml. Ja som do nej použila zvyšok zamrazených ríbezl´, čo mi ostali z leta, ale samozrejme, že aj iné drobné ovocie, ako maliny, či jahody, čučoriedky, marhuľa sa tiež výborne hodia. Plech mal rozmer 33*25cm.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1šálka bieleho jogurtu
- 1/2 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 šálky pomletého (bieleho) maku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- 1 šálka drobného ovocia
Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 160C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Potom pridáme jogurt, múku a prášok do pečiva ako aj mak a premiešame. Cesto nalejeme na plech.
- Potom ovocie (ríbezle) rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.