Tento desert je veľká pochúťka, kombinácia čokoládovej piškóty, krémovitej gaštanovej plnky a karamelovej šľahačky sa len tak rozplýva na jazyku. Výborný desert na slávnostné príležitosti.
Suroviny na cesto :
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 100ml silnej kávy
- 30g kakaového prášku
- 170g hl. múky
- 1/2 prášku do pečenia
- 150g kr. cukru
- štipka soli
Na gaštanovú vrstvu potrebujete:
- 1 gaštanové pyré
- 250g masla alebo hery
- 300ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 4PL kr. cukru
Na karamelovú vrstvu potrebujete:
- 4PL kr. cukru
- 300ml mlieka
- 2 balenia šľahačky v prášku
- 1 stužovač šľahačky
Postup:
- Podľa základného receptu (recept tu- https://recepis.sk/2020/04/10/zakladne-kakaove-piskotove-cesto/) si pripravíme piškótu a necháme túto pri 160C ca 35min. piecť. Potom necháme vychladnúť a okolo piškóty umiestnime cukrárenskú obruč.
- Maslo vyšľaháme s gaštanovým pyré. Mlieko dáme do hrnca nahrievať a odoberieme z neho 4PL. Tie zmiešame s vanilkovým pudingovým práškom a cukrom a keď mlieko zovrie, vlejeme doňho zmes.
- Uvaríme hustý puding a ten necháme kompletne vychladnúť. Keď je puding vychladnutý, pridáme gaštanov zmes a všetko dobre prešľaháme. Plnku rozotrieme na piškótu.
- V hrnci necháme karamelizovať cukor. Keď cukor začne mať hnedastú farbu, prilejeme teplé mlieko a varíme ešte za miešania až zaniknú všetky hrudky z karamelu.
- Keď karamelová zmes vychladne, pridáme šľahačky v prášku ako aj stužovač a všetko vyšľaháme do tuhej peny. Karamelovú šľahačku nanesieme na vychladnutú gaštanovú zmes a necháme (najlepšie na noc) v chlade.
- Pred servírovaním posypeme zákusok tmavým kakaom alebo ozdobíme postrúhanými čokoládovými hoblinkami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Novinky
Novinka
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Obľúbené produkty
Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€
Viac o kurze Buchty nájdete tu
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.