Frankfurtská (párková) polievka

Túto polievku asi ocenia najmä deti :), v mojom prevedení na spôsob gulášovej polievky. Naozaj dobrota.

Suroviny:

  • 5ks párkov
  • 1 cibuľa
  • 3 rajčiny
  • 1 paprika (kápia)
  • 5ks zemiakov
  • 2PL múky
  • 2 PL oleja
  • 1čl červenej papriky
  • 1,5l vody
  • 100ml rajčinovej omáčky
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1PL sušeného oregána
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • (slíže)

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca smažiť na oleji.
  • Pridáme papriku pokrájanú na drobno. Rajčiny ošúpeme, pokrájame na kocky a takisto pridáme k zmesy. Dusíme ca. 5 minút na strednej teplote. Potom zalejeme vodou a rajčinovou šťavou.
  • Medzitým si ošúpeme zemiaky a pokrájame na kocky. Pridáme k polievke.
  • Dochutíme soľou, rascou, sušeným cesnakom. Necháme zovrieť a potom na nízskej teplote dusíme 30-40 minút.
  • Na troche oleja opražíme múku, pridáme papriku a všetko zalejeme trochou studenej vody a dobre ŕoztrepeme. Pridáme k polievke.
  • Párky pokrájame na krúžky a na záver varenia pridáme k polievke ako aj majorán.
  • Kdo chce môže k polievke pridať tiež slíže niťovky.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*