Frankfurtská (párková) polievka

Túto polievku asi ocenia najmä deti :), v mojom prevedení na spôsob gulášovej polievky. Naozaj dobrota.

Suroviny:

  • 5ks párkov
  • 1 cibuľa
  • 3 rajčiny
  • 1 paprika (kápia)
  • 5ks zemiakov
  • 2PL múky
  • 2 PL oleja
  • 1čl červenej papriky
  • 1,5l vody
  • 100ml rajčinovej omáčky
  • 1čl sušeného cesnaku
  • 1PL sušeného oregána
  • soľ, čierne korenie, rasca
  • (slíže)

Postup:

  • Cibuľu pokrájame na kocky a dáme do hrnca smažiť na oleji.
  • Pridáme papriku pokrájanú na drobno. Rajčiny ošúpeme, pokrájame na kocky a takisto pridáme k zmesy. Dusíme ca. 5 minút na strednej teplote. Potom zalejeme vodou a rajčinovou šťavou.
  • Medzitým si ošúpeme zemiaky a pokrájame na kocky. Pridáme k polievke.
  • Dochutíme soľou, rascou, sušeným cesnakom. Necháme zovrieť a potom na nízskej teplote dusíme 30-40 minút.
  • Na troche oleja opražíme múku, pridáme papriku a všetko zalejeme trochou studenej vody a dobre ŕoztrepeme. Pridáme k polievke.
  • Párky pokrájame na krúžky a na záver varenia pridáme k polievke ako aj majorán.
  • Kdo chce môže k polievke pridať tiež slíže niťovky.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Ako založiť kvások, hrnčekový postup bez váženia

    Všetko, čo potrebujete na prípravu kvásku, je múka a voda. Vyberte si najlepšie celozrnnú ražnú múku alebo celozrnnú pšeničnú múku, pretože obsahujú viac prirodzených kvasiniek a minerálov v porovnaní s vysoko spracovanými múkami. Ako som už spomínala bolo pre mňa výnimočne dôležoté nájsť postup, ako založiť kvások, ktorý je hrnčekový […]


  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Fantastický jogurtový dressing

    Fantastický jogurtový dressing

    Ak ste už niekedy jedli šalát v reštaurácii a k tomu jogurtový dressing, možno ste sa čudovali, čo je to za chutný dressing a ako sa dá taký vyrobiť doma? Aspoň ja som sa snažila dlho zistiť, ako dosiahnúť túto skvelú chuť až som na to prišla – sú za […]


  • Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Aromatický baklažánový Kebab (Patlican kebabi)

    Tento pokrm má svôj pôvod v Turecku, kde sa zvykne pripravovať na grile. Jeho prípravu však možno takisto zvládnuť doma v trúbe. Výsledkom je veľmi chutný kebab, zložený z mäsa a baklažánu, ktorý sa podáva tradične s arabských chlebíkom. Kdo nemá, môže použiť aj tortillu. Videorecept Často kladené otázky


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*