Tento pokrm je nielen diétny ale tiež tak jednoduchý na prípravu – všetky suroviny treba dať do pekáča, zaliať omáčkou a zakryté nechať zapekať hodinu v trúbe. Ryba sa doslova bude rozplývať na jazyku.
Suroviny:
- 400g rybacích filetov /napríklad losos
- 500g zemiakov
- 1/2 šálky mrazeného hrášku
- 2PL masla
- 2 PL hl. múky
- 250ml vody, 200ml šľahačkovej smotany
- soľ, čierne korenie, 1čl sušeného cesnaku
- 30g strúhaného parmezánu
- kôpor
Postup:
- Začneme prípravou omáčky. Na to zohrejeme v panvici maslo a múku, sekúnd ich popražíme a potom zalejeme vodou a šľahačkovou smotanou. Dobre premiešame až vznikne hladká omáčka. Primiešame parmezán.
- Pekáč vymažeme a na dno pokrájame časť zemiakov na plátky, osolíme a dochutíme čiernym korením, cesnakom a potom pridáme hrášok a rybu pokrájanú na menšie kocky. Túto takisto osolíme.
- Zalejeme omáčkou a dáme zapekať pri 180C na ca. 35 minút.
- Na záver posypeme kôprom.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.