Tuniakové kysnuté osie hniezda-Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Jednoduché tuniakové osie hniezdia

Keď hľadám jedlo, ktoré možno zo sebou zobrať na cestu alebo proste len niečo na pohostenie, väčšinou u mňa vyhrá kysnuté cesto. Tieto osie hniezda na slano, plnené tuniakom a syrom sú skvelou alternatívou k pizzi. Sú krásne nadýchané a u nás vždy rýchlo vyjedené.

Suroviny na cesto:

  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
  • 2 šálky mlieka izbovej teploty (šálka s objemom 100ml)
  • 2 PL masla izbovej teploty
  • 2 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 5 šálok hl.múky (500g)
  • štipka soli
  • Voda

Na oblohu potrebujeme:

  • 1 dóza tuniaka vo vlastnej šťave
  • 5-6Pl rajčinového pretlaku
  • 1 červená paprika kápia
  • 1 červená menšia cibuľa (samozrejme mozno použiť aj klasickú cibuľu)
  • (50g olív- možno vynechať)
  • (50g kukurice- možno vynechať)
  • soľ, čierne korenie
  • 150g trvdého syru (gouda)
  • Sušené bylinky -petržlén, pažítka prípadne bazalka

Postup:

  • V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
  • Do inej misky pridáme jedno celé vajíčko ako aj 1 bielko. 1 žĺtko odložíme stranou na neskôr.
  • Okrem toho pridáme do misky mlieko, soľ a cukor a dobre premiešame, až sa cukor rozpustí.
  • Následne pridáme rozpustené maslo a múku a vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút.
  • Cesto hneď bez státia vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik.
  • Tuniak zlejeme zo šťavy a premiešame ho s rajčinovým pretlakom. Dochutíme soľou, čiernym korením, čili a bylinkami.
  • Olivy pokrájame na plátky, kápiu a cibuľu na drobné kocky.
  • Po celej ploche potrieme cesto tuniakovou zmesou a posypeme postrúhaným syrom a zvyšnou oblohou. Potom cesto zaroľujeme do šúľca.
  • Ten rozrežeme na 12 rovako veľkých dielov.
  • Zapekaciu misku vymastíme a tuniakové hniezda kladieme do zapekacej misky alebo na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Takto pripravené uzlíky nechať prikryté kysnúť pri izbovej teplote 30 minút.
  • Necháme piecť pri 200C ca. 20-25 minút do zlatista.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*