Tento super jednoduchý pokrm vás uchváti svojou chuťou. NAjskôr som chcela servírovať ako prílohu, ale nakoniec sa všetci na ne vrhli a tak bol z toho hlavný pokrm.
Suroviny:
- 1,5kg zemiakov (lepšie sú menšie)
- 200ml vody/vývaru
- 200ml šľahačkovej smotany
- 1čl sušeného cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 2PL posekanej pažítky
- 50g strúhaného parmezánu
Postup:
- Zemiaky očistíme a prekrojíme na polku. Vložíme do misky s vodou a dobre umyjeme. Potom položíme na utierku a osušíme
- Pozor! Vodu zo zemiakov nevylejte, na spodku misky sa usadil škrob, ten nám neskôr zahustí omáčku.
- Do zemiakov urobíme 1mm nárezy aby vyzerali akko ježko 🙃. Tým sa rovnomerne uvaria.
- Potom zemiaky položíme do zapekacej nádoby narezanou stranou na hor.
- V miske zmiešame vodu zo zemiakov (stačí 200ml), smotanu, cesnak, sol a čierne korenie.
- Pridáme pažítku a parmezán a zmesou polejeme zemiaky.
- Nádobu na zapekanie zakryjeme alobalobalom a pečieme pri 200C po dobu 1 hodiny.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.