Hrnčekové Americké Cookies_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekové Americké Cookies

V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento pomáha tej správnej konzistencii. Netreba sa ich prípravy však báť, sú hotové za pár minút (celá príprava s pečením asi 20min) a je to skvelá dobrota. Použila som šálku s objemom 250ml.

Inak vedeli ste, že guľky cesta sa daju zamraziť a použiť neskôr? Už len poloižiť na plech a nechať piecť.

Na ca. 15ks potrebujete:

  • 1 šálku (250ml) masla izbovej teploty
  • 1 šálku cukru (1/2 šálky trstinového – brown sugar- a ½ šálky Cukru)
  • 1 šálka hl. Múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 šálky čokoládových kvapiek (alebo posekanej čokolády)
  • 2 vajíčka (veľkosť M/L)

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 °C
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Kdo nemá trstinový použije kryštálový cukor ale trstinový dodáva Cookies chutnú karamelovú chuť a farbu.
  • Pridáme maslo a premiešame. Potom už len pridáme suché komponenty – múku, prášok do pečenia, vanilkový cukor a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
  • Kdo chce pridá k cestu čokládové kúsky alebo oriešky.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie (na toto množstvo treba 2 plechy).
  • Pomocou naberačky na zmrzlinu dávať kvôpky cesta na plech. Kedže cesto sa ešte dosť roztečie, treba nechávať dostatočný odstup – na jeden plech max. 8 cookies.
  • Potom pohár posypeme múkou a pomocou spodnej plochy pohára cookies ešte mierne na plocho pritlačiť. Necháme ca. 10 min. piecť.
  • Po vybratí z rúry hneď aj s papierom stiahnúť z plechu na pracovnú plochu/ mriežku na pečenie a tam nechať vychladnúť. Až po vychladnutí odobrime cookies úplne z papiera.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút

    Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:


  • Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom

    Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:


  • Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Mrežovník ako od mojej starej mamy

    Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*