Hrnčekové Americké Cookies_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekové Americké Cookies

V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento pomáha tej správnej konzistencii. Netreba sa ich prípravy však báť, sú hotové za pár minút (celá príprava s pečením asi 20min) a je to skvelá dobrota. Použila som šálku s objemom 250ml.

Inak vedeli ste, že guľky cesta sa daju zamraziť a použiť neskôr? Už len poloižiť na plech a nechať piecť.

Na ca. 15ks potrebujete:

  • 1 šálku (250ml) masla izbovej teploty
  • 1 šálku cukru (1/2 šálky trstinového – brown sugar- a ½ šálky Cukru)
  • 1 šálka hl. Múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 šálky čokoládových kvapiek (alebo posekanej čokolády)
  • 2 vajíčka (veľkosť M/L)

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 °C
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Kdo nemá trstinový použije kryštálový cukor ale trstinový dodáva Cookies chutnú karamelovú chuť a farbu.
  • Pridáme maslo a premiešame. Potom už len pridáme suché komponenty – múku, prášok do pečenia, vanilkový cukor a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
  • Kdo chce pridá k cestu čokládové kúsky alebo oriešky.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie (na toto množstvo treba 2 plechy).
  • Pomocou naberačky na zmrzlinu dávať kvôpky cesta na plech. Kedže cesto sa ešte dosť roztečie, treba nechávať dostatočný odstup – na jeden plech max. 8 cookies.
  • Potom pohár posypeme múkou a pomocou spodnej plochy pohára cookies ešte mierne na plocho pritlačiť. Necháme ca. 10 min. piecť.
  • Po vybratí z rúry hneď aj s papierom stiahnúť z plechu na pracovnú plochu/ mriežku na pečenie a tam nechať vychladnúť. Až po vychladnutí odobrime cookies úplne z papiera.
Newsletter Signup Form
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
12,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

229 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím, ako zvládnuť prípravu príloh, od dokonale nadýchanej ryže až po výdatný bulgur a aromatický kuskus. Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

  • Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Kváskovanie – ako začať jednoducho a bez váženia

    Ahojte, minulý rok cez jeseň som akosi dostala chuť vyskúšať kváskovanie, veď pocitovo všetci naokolo vyrábali chutné domáce chlebíky z kvásku a vyzeralo to tak jednoduché. Veľmi ma rýchlo prešlo počiatočné nadšenie keď som asi až na 3. pokus vyrobila kvások, čo vyzeral ako kvások (a nie ako rozmočená múka) […]


  • Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Lahodný hrčekový tvarohový strúhaný koláč na plech

    Tento lahodný hrnčekový tvarohový strúhaný koláč je nielen ľahko pripravený ale kombinácia chutného maslového kakaového cesta a cheesecake podobnej plnky vás určite uchvátia. Je to okrem toho hrnčekový recept, na váženie si postačíte s hrnčekom z objemom 250ml. Prečo sa oplatí vykúšať tento recept Vyrobiť túto lahodnú pochúťku je radosť […]


  • Skvelá príloha pečený karfiól

    Skvelá príloha pečený karfiól

    Vyskúšali ste už niekedy pečený karfiol? Karfiól možno okrem klasickej prípravy varením, upraviť tepelne aj pečením alebo grilovaním. Takto pripravený karfiól dostane úplne inú chuť aj arómu a zostáva mu mierne chrumkavá konzistencia. Skvelá príloha či už ku kuracím prsiam pripravených na prírodno alebo aj k cestovinám. Pri tomto spôsobe […]


  • Lahodá nátierka z nivy

    Lahodá nátierka z nivy

    Syr Niva je ako stvorená na výrobu omáčok alebo do tejto skvelej nátierky z nivy. Treba byť pri jej pužívaní trochu opatrní pri solení nakoľko samotný syr Niva je už slaný, ale práve to mu dodáva jeho typickú chuť. Táto nátierka chutí skvelo najmä s čerstvým (domácim) chlebom. Časté otázky […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*