Hrnčekové Americké Cookies_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekové Americké Cookies

V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento pomáha tej správnej konzistencii. Netreba sa ich prípravy však báť, sú hotové za pár minút (celá príprava s pečením asi 20min) a je to skvelá dobrota. Použila som šálku s objemom 250ml.

Inak vedeli ste, že guľky cesta sa daju zamraziť a použiť neskôr? Už len poloižiť na plech a nechať piecť.

Na ca. 15ks potrebujete:

  • 1 šálku (250ml) masla izbovej teploty
  • 1 šálku cukru (1/2 šálky trstinového – brown sugar- a ½ šálky Cukru)
  • 1 šálka hl. Múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1/2 šálky čokoládových kvapiek (alebo posekanej čokolády)
  • 2 vajíčka (veľkosť M/L)

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 180 °C
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Kdo nemá trstinový použije kryštálový cukor ale trstinový dodáva Cookies chutnú karamelovú chuť a farbu.
  • Pridáme maslo a premiešame. Potom už len pridáme suché komponenty – múku, prášok do pečenia, vanilkový cukor a soľ. Vypracujeme hladké cesto.
  • Kdo chce pridá k cestu čokládové kúsky alebo oriešky.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie (na toto množstvo treba 2 plechy).
  • Pomocou naberačky na zmrzlinu dávať kvôpky cesta na plech. Kedže cesto sa ešte dosť roztečie, treba nechávať dostatočný odstup – na jeden plech max. 8 cookies.
  • Potom pohár posypeme múkou a pomocou spodnej plochy pohára cookies ešte mierne na plocho pritlačiť. Necháme ca. 10 min. piecť.
  • Po vybratí z rúry hneď aj s papierom stiahnúť z plechu na pracovnú plochu/ mriežku na pečenie a tam nechať vychladnúť. Až po vychladnutí odobrime cookies úplne z papiera.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Zaváranie – krok za krokom – tieto tipy by ste mali poznať

    Leto svojím teplom vonku nielen vyvoláva príjemný úsmev na tvári ale takisto prispieva k tomu, že zelenina a ovocie rastú a dozrievajú tak rýchlo, že ich ani len nestíhame jesť. Najmä ak máte záhradku, tak to zaiste poznáte, maliny len dozreli a už už sa začínajú aj kaziť, či opadávať […]


  • Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Videorecept – Cesnakový chlieb na trhanie- monkey bread

    Celý recept tu Cesnakový monkey bread


  • Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Najrýchlejší domáci chlebík z kvasníc

    Tento chlebík zvládnete zaručene, žiadne komplikované postupy, ani žiaden kvások netreba a výsledkom bude fantastický mäkučký chlebík. Recept mám od mojej známej ku ktorej sme raz prišli na návštevu a hneď sa začala ospravedlňovať, že nič som nestihla napiecť, len tento chlebík. Tak som hneď spozornela, a pýtam sa, a […]


  • Makový cheesecake

    Makový cheesecake

    Chutné maslové cesto s ricotta plnkou.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*