Toto je taká dobrota, a to nehovorím preto, že som ju vymyslela 🙂 alebo preto, že som sa ho nevedela dojesť. Zákusok vznikol akosi náhodne, mala som zopár jabĺk, ktoré už bolo treba spotrebovať a akosi sa mi nechcelo robiť také tie klasické jablkové koláče. Tak som sa rozhodla jablká zapracovať do škoricovej piškóty a vrch ešte dochutiť jemným krémom, a bolo to viac ako dobré rozhodnutie. Ak neveríte, vyskúšajte, oblížete sa. Na meranie som apropos použila šálku s 250ml a plech mal ca. 30*35cm.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka hl. múky
- 1/2 šálky krupice
- 1/2 šálky mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 prášku do perníka
- 1PL škorice
- 3 jablká + 2PL (trstinového) cukru
- trochu citrónovej šťavy
Suroviny na krém:
- 1/2 (125g) masla izbovej teploty
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1 balenie (300g) jemného krémovitého syru (Lučina alebo Mascarpone)
- škorica na posypanie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme múku, krupicu, prášok do perníka, mlieko a škoricu. Vypracujeme hladké cesto.
- Jablká ošúpeme, vyberieme jaderník a pokrájame na malé kocky. Tie dáme do misky, polejeme ich trochou citrónovej šťavy aby nezhnedli a potom posypeme cukrom. Premiešame.
- Jablká zapracujeme do cesta. Potom cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme pri 160C piecť ca. 35-40 minút. Následne necháme vychladnúť.
- Na krém naskôr vyšľahájme maslo s cukrom do penista. Je dôležité aby sa vytvrorila krémovitá konzistencia.
- Jemný syr sa pokúsime zbaviť všetkej nadbytočnej tekutiny (ja som dala do sítka ale niekedy stačí zliať vodu čo sa nazhromaždí hore na syrom) a pridáme k maslo. Vypracujeme hladký krém.
- Keď je cesto vychladnuté, vyberieme ho z plechu, a povrch pomažeme krémom. Na záver poprášime škoricou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.