Tento koláčik s nízkym obsahom múky je plný čokoládovej chuti a je to tak správne, jeho základom je rozpustená čokoláda. Tento recept je hrnčekový a zvládne ho každý začiatočník v kuchyni.
Toto množstvo je na malý plech. Ak chcete použiť veľký plech, odporúčam pripraviť s dbvojnásobného množstva. Na meranie som použila kávovú šálku s objemom 150ml.
Suroviny:
- 1 balenie čokolády na varenie (200g)
- 2/3 masla (170g)/margarínu
- 1/2 šálky kr. cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 3 vajíčka
- 1 šálka čokoládových kúskov
- soľ
Postup:
- Do hrnca dáme maslo a čokoládu a za častého miešania necháme spolu roztopiť a potom necháme vychladnúť.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a premiešame metličkou. Postupne prdávame múku a miešame.
- Keď je čokoládová zmes vlažná, pridáme ju k vajíčkam ako kakao a vypracujeme hladké cesto.
- Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie a do formy nalejeme cesto.
- Vrch cesta posypeme kúskami čokolády a kdo chce mierne cesto po povrchu osolí. Soľ posilní chuť čokolády.
- Pečieme pri 180C v predhriatej rúre po dobu ca. 25 minút.
- Po vychladnutí nakrájame na kocky.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.