Tento recept je nielen jednoduchý ale tiež veľmi nenáročný na riad. Všetko si pripravíte v jednom pekáči a už len necháte krátko zapekať.
Suroviny:
- 400g morčacích pŕs
- 200g rajčinovej omáčky passata + 2 celé rajčiny (alternatívne 1 konzerva posekaných rajčín)
- 200ml šľahačkovej smotany
- 20g strúhaného parmezánu
- soľ, 1čl cukru, čierne korenie, oregano
- 1cl sušeného cesnaku
- 1 veľká rajčina
- 1 balenie mini mozarella
- 1 fenikel
- 1 balenie čiernych olív (bez kôstky)
Postup:
- Začneme prípravou omáčky. Na to si v pekáči zmiešame rajčinovú šťavu a rajčiny, ktoré sme ošúpali a pokrájali na kocky. Alternatívne môžeme použiť konzervu posekaných rajčín.
- Ochutíme soľou, čiernym korením, cukrom a sušeným oreganom a cesnakom. Pridáme postrúhaný parmezán a smotanu a dobre premiešame.
- Potom už len pokrájame morčacie prsia na menšie medailóniky. Tie kladieme do omáčky kde ich osolíme a ochutíme koreňouvou zmäsou. Potom premiešame aj s omáčkou.
- Na záver už len pokrájame rajčiny a fenikel na plátky. Tie kladieme na vrch mäsa ako aj olivy a malé mozarella guľky.
- Takto pripravené necháme piecť v predhriatej trúbe pri 200C po dobu ca. 20-25 minút.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.