Ak hľadáte jednoduchý spôsob ako vyrobiť chutné pohostenie, tak vám tento recept určite padne vhod. Aj pre nachdádzajúcimi sviatkamie. Takého slané jednohubky sú skvelýám pohostením napríklad na silvestrovksú oslavu a ich príprava vám nezaberie veľa času.
Suroviny:
- 200ml kyslej smotany
- 200g jemn=eho krémovitého syru (Ricotta alebo mascarpone)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie
- 200g údeného lososa
- za 2PL posekaného kôpru
- čerstvé pečivo- napríklad bageta alebo rožky
Postup:
- FJemný krémovitý syr si dáme do misky.
- Pridáme k nemu smotanu ako aj roztlačený cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Miešame až sa všetko spolu spojí. Potom prdáme ešte 1lyžicu kôpru a premiešame.
- Losos pokrájame na menšie kusy. Buď ich primiešame rovno k pomazánke alebo mažeme pomazánku na pečivo, na to dáme potom trochu kôprovej vňate a na vrch položíme plátok losososa.
- Ak chcete, aby mali chlebíčky ešte lepšiu chuť odporúčam ich krátko nechať opiecť do churmkava či už na grile alebo grilovacej panvici a až potom natrieť pomazánkou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.