Tvarohová torta s malinami, hrnčekový recept

Tvarohová torta s malinami, hrnčekový recept

Tvarohová plnka tejto torty je skvelým kontrastom k vanilkovému cestu a mierne sladkej plnky z malín. Cesto je super nadýchané a vláčne. Torta tiež drží výborne tvar a je to celkovo svelý dezert na príložiesti či posedenie pri káve aj keď trochu pracnejší.

Suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnčeka mlieka (ovseného mlieka)
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 balenie vanilkového pudingové prášku

Malinová plnka:

  • 1/2 hrnčeka- 100ml vody
  • 1/2 hrnčeka kr. cukru
  • 250 g malín
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku

Tvarohová vrstva

  • 1 balenie -500g tvarohu
  • 1 balenie -200ml kyslej smotany
  • 1 balenie drtenej želatíny + 2 PL vody
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • kôra z citróna

Okrem toho:

  • 120ml mlieka
  • 1 šľahačka v prášku

Postup:

  • Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj pudingový prášok. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
  • Tortovú formu si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
  • Pečieme pri 160 C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Následne cesto rozrežeme na 3 pláty.
  • Maliny dáme do hrnca spolu s vodou (za 3Pl si odložíme stranou) a cukrom a necháme ich rozvariť 5-10 minút.
  • V zvyšnej vode rozmiešame pudingový prášok a keď sú už maliny mäkké, prilejeme k ním pudingovú zmes a uvaríme hustý puding z malín. Necháme trochu vychladnúť.
  • Medzitým si tvaroh zmiešame s cukrom, citrónovou kôrou a smotanou.
  • Rozdrtenú želatínu dáme do hrnca a pridáme trošku vody. Premiešame. Potom hrniec na krátko (1 minútu) nahrejeme, v teplom hrnci sa želatína lepšie roztopí. Pozor, nevaríme ju len napomôžeme topeniu želatíny nahriatím.
  • Za lyžicu tvarohovej zmesi odoberieme a dáme k želatíne. Dobre rozmiešame. Potom celú želatínu vlejeme do misky s tvarohom a dôkladne premiešame.
  • Mlieko si vyšľaháme s práškovou šľahačkou do tuhej šľahačky.
  • Začneme vrstviť tortu. Na to položíme na misku spodný plát a umiestníme okolo neho cukrárenskú obruč.
  • Na spodný plát nanesieme tvarohovú zmes a zarovnáme ju do hladka. Položíme naň druhý plát. Ten potrieme výdatne malinovým džemom a potom naňho nalejeme mierne vychladnutý malinový puding.
  • Na to umiestníme posledný plát cesta. Už len potrieme vrch šľahačkou a necháme chladiť aspoň 2 hodiny v chladničke.
  • Kdo chce môže vrchnú vrstvu pomocou lyžičky vytvarovať do vlniek predtým než dá tortu chladiť.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*