Slávnostná torta ktorá nielen pekne vyzerá ale tiež vynikajúco chutí. Ja som tentoraz použila menšiu formu (20cm) ak chcete pracovať s väčšou formou, použijte dvojité množstvo.
Suroviny:
- 4 vajíčka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka (ovseného mlieka)
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1/2 hrnčeka (nepomletého) maku
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 250 g malín
- 150ml studeného mlieka
- 1 šľahačka v prášku
- pár kvapiek červeného potravinového farbiva
Postup:
- Začneme tým, že si trúbu predherejeme na 160C,
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Pridáme mlieko, preosiatú múku a prášok do pečiva ako aj mak a kakao. Dobre premiešame až vznikne hladké cesto.
- Tortovú formu (priemer 24cm) si vymažeme a nalejeme do nej cesto.
- Pečieme pri 160C po dobu 40-45 minút. Potom necháme dôkladne vychladnúť.
- Až keď je cesto úplne chladné, vyklopíme ho z formy, inak by sa nám mohlo potrhať. Cesto prerežeme na 3 rovnako veľké diely.
- Na plnku si vyšľaháme práškovú šľahačku s mliekom do tuhej šľahačky. Potom ju prifarbíme potravínovým farbivom do ružova.
- Už len vsrtvíme. Na spodný plát nanesieme 1/3 šľahačky a po celej ploche rozložíme 1/3 malín. Položíme plát cesta.
- Opäť zopakujeme. Na cesto dáme šľahačku, maliny, ktoré kladieme s odstupom a opäť cesto.
- Vrchný plát cesta pomažeme zvyšnou plnkou a ozdobíme podľa chuti napríklad malinami, kokosom, brusinkami či postrúhanou bielou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.