Fantastický rybací nákyp “Fish pie”

Fantastický rybací nákyp “Fish pie”

Na tento nákyp môžete použiť akúkoľvek rybu, ja som použila lososa ale samozrejme ide aj akákoľvek iná ryba. Nákyp je veľmi sýti a krásne krémovitý. Uvodené množstvo stačí pre 4 osoby.

Suroviny:

  • 1/2kg ryby
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • 2-3 mrkvy
  • kus celeru
  • kus póru
  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • 100ml vody/vývaru
  • 1,5kg zemiakov
  • 50g tvrdého syru
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak
  • čerstvý kôpor

Postup:

  • Začneme prípravou zemiakov. Zemiaky ošúpeme, porkájame na kocky, zalejeme vodou a osolíme. Potom necháme zovrieť a variť 10 minút.
  • Zemiaky zlejeme z vody, tak aby ostalo zhruba ešte za šálku tekutiny v ních, pridáme 1/2 smotany a potom lisom na zemiaky vypracujeme hladkú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
  • V panvici si na oleji a troche masla opražíme cibuľu. Pridáme na tenučké kolieska pokrájanú mrkvu, na malé kocky pokrájané celer a pór a zeleninu dusíme na strednej teplote po dobu 10 minút do mäkka. Osolíme a ochutíme čiernym korením.
  • Potom posypeme múkou a zalejeme vývarom. Odoberieme z ohňa a dobre premiešame. Pridáme 2/3 smotany a necháme ešte raz zovrieť.
  • Rybu pokrájame na kocky a dochutíme soľou a čiernym korením.
  • Zapekaciu nádobu vymastíme a na spodok si nalejeme zeleninu s omáčkou. Na to položíme kocky ryby a posypeme ich strúhaným syrom. Kdo chce môže pridať kôpor.
  • Zemiakovú kašu dáme do cukrárenského vrecka a pomocou neho nanesieme malé kôpky zemiakov na rybaciu zmes. Kdo chce môže tiež vidličkou vytvoriť vzor na vrchu zemiakov.
  • Takto pripravené zemiaky dáme zapekať pri 180C po dobu ca. 35-40 minút do zlatista.
  • Na záver posypeme posekaným kôprom.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*