V záhrade mám teraz absolútny prebytok černíc, tak som hľadala chutný spôsob ako ich využiť.
Suroviny:
- 3 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1 šálka roztopeného masla (150g)
- 1,5 šálky hladkej múky
- 100ml mlieka
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie drtenej želatíne
- 2 šálky (ca.300g) čerstvých černíc
- Šťava z 1 citróna + 3 PL cukru
- 1 balenie jemného tvarohu (250g)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Maslo roztopíme a necháme ho vychladnúť. Pridáme k vajíčkam ako aj mlieko, prášok do pečiva a múku.
- Vypracujeme vláčne cesto a to nalejeme do vymastenej formy na pečenie, ja som použila plech s 33*25cm.
- Pečieme pri 160C po dobu 35 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť a vyberieme z formy.
- Do hrnca dáme šťavu z citróna a vysypeme želatínu. Necháme 5min. nabopnať. Potom hrniec krátko umiestnime nad oheň a necháme pomaly za stáleho miešania zohrievať, až sa želatína zmení na tekutinu.
- Nahriať treba hrniec len krátko, želatína sa nesmie variť len nahriať.
- Medzitým si vo vysokej miske zmiešame tvaroh a sladkú smotanu spolu s cukrom.
- Za 1 lyžicu zmesi odoberieme a dáme k roztopenej želatíne. Dobre premiešame a potom vlejeme celú želatínovú zmes do salko-zmesy (vďaka tomuto kroku sa zabráni vytvoreniu hrčiek). Dôkladne premiešame.
- Za hrsť černíc rozmixujeme ponorným mixérom a potom prepasírujeme cez sítko. Pridáme k tvarohovej zmesi. Potom ho nanesieme na cesto a necháme stuhnúť.
- Zvyšné černice nanesieme na vrch zákusku.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.