Jednoduchý dezert z maslových sušienok a tvarohového krému obohatený o drobné ovocie zo záhrady.
Suroviny:
- 1 balenie maslových sušienok
- 4 PL cukru
- 1 balenie salka
- 500g jemného tvarohu
- kôra z 1/2 citróna
- 4PL kr. cukru
- 200g drobného ovocia -maliny, ríbezle, čerešne (kľudne aj mrazených)
- 300ml vody
- 1 balenie tortového želé
- strúhaný kokos, biela čokoláda na ozdobu (prípadne čerstvé ovocie)
Postup:
- Pripravte si nádobu podľa možnosti takú, ktorá bude mať šírku dvoch maslových keksíkov položených vedľa seba.
- Tvaroh zmiešame so salkom, cukrom a citrónovou kôrou. Krém nalejeme do pekáča.
- Na dno nádoby potom poukladáme maslové keksíky do 2 radov tak aby v kréme neležali ale boli skôr šikmo na výšku.
- Do hrnca dáme potom 2 PL vody a nasypeme źelé a cukor. Hrniec mierne nadhrejme a miešajme až sa želatína roztopí a zmes zahustí.
- Ovocie pridáme do vrelého želé. a necháme 5 minút trochu chladiť.
- Na keksíky nalejeme najskôr zvyšok tvarohovej zmesi a potom nanesime
- Potom položte na jogurtovú vrstvu druhú časť piškót a nalejte naň malinovú zmes.
- Následne dáme do hladničky tuhnúť aspoň na hodinu, najlepšie na noc.
- Na záver dezert posypeme strúhaným kokosom a bielou čokolídou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.