Plnené pita chlebíky

Plnené pita chlebíky

Pita chlieb si môžete dnes už bez problémov kúpiť v obchode ale jeho príprava doma je tiež nenáročná, oplatí sa vyskúšať.

Tento chlieb pôvodom z grécka sa podobne ako pri tortille výborne hodí na plnenie či zapekanie. Vhodný teda na záhradné pohstenie či piknik.

Suroviny na cesto

  • 500g múky
  • 1,5 čl soli
  • 20g čerstvých kvasníc
  • 1 PL cukru (na kvások)
  • 360ml vody
  • 2Pl olivového oleja

Suroviny na plnku:

  • 100 g plátkového syru (napríklad gouda)
  • 300g kuracích pŕs
  • Majonéza alebo tatárska omáčka
  • Šalát, rajčiny, papriky
  • Soľ, grilovacie korenie

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou cesta. Podrobný popis prípravy najdete tu. Chlebíky upečieme a necháme vychladnúť.
  • Kuracie prsia pokrájame na drobno, okoreníme soľou a grilovacím korením a opečieme na oleji zprudka. Odložíme stranou.
  • Šalát, rajčiny aj papriky pokrájame na drobno.
  • Keď chlieb vychladne, otvoríme ho, potrieme trochou majonézy a vložíme doňho plát syra.
  • Potom pridáme kuracie prsia aj šalát.
  • Kdo chce, dá pita chlieb ešte krátko zapiecť do elektrického grilu alebo do toastovača.
  • 10 spôsobov, ako chutne využiť zvyšný nálev z uhoriek

    10 spôsobov, ako chutne využiť zvyšný nálev z uhoriek

    Uhorkový nálev nemusíš nikdy viac vylievať. Objav 10 spôsobov jeho využitia – od chutných receptov, cez marinovanie až po ekologické čistenie v domácnosti. Vždy som prekvapená, keď vidím, že mnoho ľudí nálev zo zaváraných uhoriek vylieva do umývadla. Bolo tomu už dávno, ale raz som videla reportáž s jednou starou […]


  • Vláčna čokoládová bábovka s tvarohom – jednoduchá a overená

    Vláčna čokoládová bábovka s tvarohom – jednoduchá a overená

    Táto bábovka spája vláčne kakaové cesto s jemnou tvarohovou plnkou. Je ideálna na nedeľné popoludnie, oslavu alebo len tak ku káve.


  • Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept

    Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept

    Nie každý koláč čo chutí skvelo a aj tak vyzerá musí byť komplikovaný. Práve naopak, mnohé hrnčekové recepty ponúkajú skvelé dezerty a práve kombinácia citrónu a maku je jedinečná nielen z hladiska farebnosti ale aj chuti. Na meranie použite klasický hrnček či šálku s objemom 250ml.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*