Pita chlieb si môžete dnes už bez problémov kúpiť v obchode ale jeho príprava doma je tiež nenáročná, oplatí sa vyskúšať.
Tento chlieb pôvodom z grécka sa podobne ako pri tortille výborne hodí na plnenie či zapekanie. Vhodný teda na záhradné pohstenie či piknik.
Suroviny na cesto
- 500g múky
- 1,5 čl soli
- 20g čerstvých kvasníc
- 1 PL cukru (na kvások)
- 360ml vody
- 2Pl olivového oleja
Suroviny na plnku:
- 100 g plátkového syru (napríklad gouda)
- 300g kuracích pŕs
- Majonéza alebo tatárska omáčka
- Šalát, rajčiny, papriky
- Soľ, grilovacie korenie
Postup:
- Začneme najskôr prípravou cesta. Podrobný popis prípravy najdete tu. Chlebíky upečieme a necháme vychladnúť.
- Kuracie prsia pokrájame na drobno, okoreníme soľou a grilovacím korením a opečieme na oleji zprudka. Odložíme stranou.
- Šalát, rajčiny aj papriky pokrájame na drobno.
- Keď chlieb vychladne, otvoríme ho, potrieme trochou majonézy a vložíme doňho plát syra.
- Potom pridáme kuracie prsia aj šalát.
- Kdo chce, dá pita chlieb ešte krátko zapiecť do elektrického grilu alebo do toastovača.
10 spôsobov, ako chutne využiť zvyšný nálev z uhoriek
Uhorkový nálev nemusíš nikdy viac vylievať. Objav 10 spôsobov jeho využitia – od chutných receptov, cez marinovanie až po ekologické čistenie v domácnosti. Vždy som prekvapená, keď vidím, že mnoho ľudí nálev zo zaváraných uhoriek vylieva do umývadla. Bolo tomu už dávno, ale raz som videla reportáž s jednou starou […]
Vláčna čokoládová bábovka s tvarohom – jednoduchá a overená
Táto bábovka spája vláčne kakaové cesto s jemnou tvarohovou plnkou. Je ideálna na nedeľné popoludnie, oslavu alebo len tak ku káve.
Makovo-citrónový koláč: vláčny, voňavý a rýchly recept
Nie každý koláč čo chutí skvelo a aj tak vyzerá musí byť komplikovaný. Práve naopak, mnohé hrnčekové recepty ponúkajú skvelé dezerty a práve kombinácia citrónu a maku je jedinečná nielen z hladiska farebnosti ale aj chuti. Na meranie použite klasický hrnček či šálku s objemom 250ml.