Fazuľový prívarok

Fazuľový prívarok do 20 minút

Klasicky sa pripravuje fazuľový prívarok zo sušenej fazule. Ak však máte málo času, tak môžete takisto použiť fazuľu z konzervy. Potom vám stačí na prípravu 15-20 minút, naozajstná rýchlovka.

Suroviny:

  • 1 šálka sušenej fazule (alebo konzerva kidney fazuliek)
  • 3-4ks zemiakov
  • 1 bobkový list,
  • 1 čl drvenej rasce
  • 3 zrniečkami čierneho korenia
  • 2 ošúpaných cesnakových strúčikov (v celku).
  • Ca. 1l vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany na varenie
  • 200ml mlieka (rastlinného mlieko)
  • 1,5 PL múky
  • 1 PL zem. škrobu
  • 0,5-1PL octu
  • 1čl cukru
  • Štipka čili

Postup:

  • Ak spravovávate sušenú fazuľu, tak túto zalejeme 3 šálkami vody a necháme na noc stáť.
  • Potom fazuľu z vody zlejeme a pridáme lister vody ako aj bobkový list, drvenú rascu, 3 zrniečka čierneho korenia a ošúpané cesnakové strúčiky (v celku). Varíme 45 minút v tlakovom hrnci do mäkka alebo raz tak dlho v normálnom hrnci.
  • Ak spracovávate fazuľu z konzervy, stačí túto zliať a premyť a rovno so zemiakmi variť.
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na rovnako veľké kocky a umyjeme pod tečúcou vodou.
  • Potom pridáme do hrnca k fazuli.
  • Všetko zalejeme vodou tak, aby bola ca. 2 cm nad okrajom zemiakov. Následne osolíme a necháme zakryté na miernom ohni variť 15min.
  • Na zahustenie zmiešame v miske 100ml sladkej smotany na varenie, mlieko, múku, zemiakový škrob a všetko spolu premiešame až zaniknú hrudky.
  • Zmes vlejeme cez sitko ku zemiakom a premiešame. Necháme za miešania krátko zovrieť potom oheň vypneme.
  • Na záver dochutíme 0,5-1 polievkovej lyžice octu (podľa toho, kdo ma ako rád kyslé) a cukrom. Ja pridávam tiež kôpor.
  • Servírujeme s vajíčkom na tvrdo alebo volským okom, údeným mäsom či párkom. A komu je málo sýte aj s chlebíkom :).

e-kniha polievky privarky recepis

Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?

Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.

Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Tento recept patrí do kategórie- Polievky, Prívarky

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*