Rýchly bezmäsitý pokrm s jemnej pikantnou nótou. Ideálny na varenie počas týždňa.
Suroviny:
- 700ml rajčinovej šťavy passata
- 100ml vody
- 1 červené čili
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 čl cukru
- 1 Pl sušenej bazalky
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1 čl sušenej cibuli
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Na omáčku pokrájame cesnak a čili na drobno. Kdo chce menej pikatnú variantu, vyberie z čili pred krájaním zrnká.
- Cesnak aj čili dáme do studenej panvice aj s trochou oleja a krátko popražíme. Cesnak nesmie zhnednúť, má iba dostať sklovitú farbu.
- Následne pridáme passatu a vodu. Dochutíme cukrom, čiernym korením a soľou. Solíme opatrne nakoľko už voda z cestovín je slaná.
- Na záver pridáme sušenú bazalku a za 1 čajovú lyžičku sušeného cesnaku a cibuli. Premiešame a servírujeme s cestovinami.
- Pri servírovaním posypeme syrom parmezán.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.