Táto dobrota u nás nechýba pri grilovaní. Chutí skvelo ku grilovanému mäsu a možno ho podávať teplý alebo vychladnutý.
Potrebujete:
- 4ks rajčiny
- 2ks zelenej papriky (čili)
- 2ks červenej papriky
- 1 baklažán (možno vynechať ale chutí výborne)
- 2 ks kuchynská cibuľa
- 4 PL oleja
- Citrónová šťava z 1/2 citróna
- 1Pl balsamico (ja používam s granátového jabĺčka)
- Soľ, čierne korenie, korenie sumak (možno vynechať)
- Petržlenová vňať
- 2ks cesnakové strúčiky
Postup:
- Zeleninu umyjeme a osušíme. Ponecháme šupky (aj na cibuli) a takto necháme grilovať, až šupka zeleniny dostane čiernu farbu. Toho sa netreba báť, šupku neskôr vyhodíme.
- Horúcu zeleninu dáme do nerezovej misky, tú zakrujeme potravinovou fóliou a necháme ju takto 15 minút sa vypotiť.
- Potom ošúpeme všetky šupky – cibuľkovú, paprikovú, rajčinovú, baklažánovú a pokrájame všetko na drobné kocky.
- Dáme do misky (aj so šťavou). Je to dosť špinavá robota, pomôže keď zeleninu šúpete s pomocou papierovej kuchynskej utierky, potom to ide ľahšie.
- Cesnak roztlačíme k zelenine, osolíme a okoreníme. Zeleninu polejeme olejom a citrónovou šťavou a premiešame. Pridáme balsamico.
- Na záver pridáme na jemno posekanú petržlenovú vňať a môžeme servírovať.
- Výborne chutí aj na ďaľší deň.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.