Nepečené orechové guľky (bez váženia)

Rýchly nepečený desert, ktorý skladovaný v chladničke je mimoriadne trvácny a chutí výborne aj po viacerých dňoch. Na prípravu možno použiť akékoľvek zvyšky piškótového cesta ako bábovku, muffiny a pod.

Potrebujete:

  • 350g rozdrteného piškótového cesta alebo rovnaké množstvo maslových sušienok
  • 5PL masla izbovej teploty
  • 4PL arašidového masla (takisto izbovej teploty)
  • 1PL kokosového tuku
  • 50g + 50g vlašských orechov posekaných na drobno (prípadne arašidov)
  • 2PL pr. cukru/ 1PL medu

Postup:

  • Piškótové cesto rozdtíme na jemno. Ak použijeme maslové sušienky tak tieto dáme do veľkého igetilového sáčku, uzavrieme a viackrát po ňom prejdeme valčekom na pečenie.
  • Zmes nasypeme do vysokej misky. Pridáme maslo, arašidové maslo, kokosový tuk a podľa chuti cukor alebo med. Na záver primiešame posekané orechy (polovičku si odložíme stranou na obaľovanie).
  • Zmes by mala byť vlhká a lepkavá. Z cesta formujeme rukami rovnako veľké guľky a tie obalíme v orechoch, ktoré si nasypeme do misky.
  • Hotové guľky kladieme na tanier a necháme aspoň 1 hodinu pred servírovaním chladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*