Kysnuté žemličky so zeleninou a feta syrom_lydia Argilli_ Food photography_recepis.sk

Kysnuté žemličky so zeleninou a feta syrom

Mám rada orientálne recepty. Orientálna kuchyňa je veľmi bohatá na zeleninové pokrmy a asi len v máloktorej inej kuchyni sa toľko spracováva cesto do ľahodných pokrmov ako v oriente. Medzi takéto pokrmy patria aj tieto kysnuté chutné žemličky, ktoré sú krásne nadýchané a vďaka zelenine šťavnaté. Ich originálny názov je ‘sebzeli pogaca’ a dobre uskladnené sú chutné aj po 2-3 dňoch.

Na cesto potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 1PL soli
  • 2PL oliv. oleja
  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) + 1PL kr. cukru na kvások
  • voda (ca. 200ml)
  • 1čl prášku do pečiva

Okrem toho potrebujete:

  • 200g syra Feta
  • 2-3 zelené papriky alebo čili papriky
  • 10ks cherry rajčín
  • 20ks čiernych olív
  • 3PL oliv. oleja
  • soľ, čierne korenie, sušené bylinky (tymián, bazalka, orgeano), sušený cesnak
  • (kdo chce) plátok suchej salámy
  • 1 žĺtko na potretie

Recept na cesto nájdete tu – https://recepis.sk/2019/11/19/zakladne-pizza-cesto/

Postup:

  • Podľa základného receptu si vypracujeme cesto a to necháme zakryté kysnúť v teplej miestnosti.
  • Potom cesto premiesime a vytvarujeme malé bochníky (z uvedeného množstva vyjde ca. 20ks).
  • Tie položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každému bochníku ponecháme trochu miesta, lebo cesto ešte narastie.
  • Ruky si potrieme olejom a takýmito naolejovanými rukami potom upostred každého bochníka vyrobíme malú priehlbinu. Zvyšné cesto by malo byť takisto naolejované aby nevyschlo. Takto pripravené bochníky prikryjeme utierkou a necháme ešte 20min. kysnúť.
  • Medzitým si pripravíme papriku, ktorú pokrájame na drobno ako aj rajčiny, ktoré rozpolíme. Takisto Feta syr si rozdrolíme do misky.
  • Olivový olej vymiešame so sušenými bylinkami prípadne sušeným cesnakom.
  • Keď bochníky podrastú, tak najskôr pomažeme okraje bochníkov vajíčkovým žĺtkom.
  • Potom ich začneme plniť. Na to do pripravenej priehlbiny dáme feta syr, na to položíme rajčinu, papriku, olivu (salámu). Osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme bylinkovým olejom.
  • Takto pripravené bochníky dáme piecť pri 200C ca. 25min. do zhnednutia.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*