Kapusta prečisťuje črevá a celkovo tak napomáha dobrému tráveniu. Okrem toho je výborným zdrojom vitamínu C, takže sa oplatí ju zaradiť do jedálnička najmä počas zimy, keď sú iné zdroje tohto vitamínu menej dostupné a naša imunita si vyžaduje posilu.
Kapustový prívarok s rajčinami
Course: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Prívarky4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1/2 bielej kapusty
1 cibuľa
200ml vody alebo vývaru
200ml rajčinovej šťavy
2Pl múky + 2PL vody
Soľ, čierne korenie, cukor
Directions
- Nakrájajte 1 cibuľu nadrobno a pomaly ju opečte na oleji do zlatista.
- Pridáme 1/2 bielej kapusty nakrájanej nadrobno a pomaly restujeme 5 minút
- Potom prilejeme 200 ml vody/vývaru a pridáme 200 ml paradajkovej šťavy. Z našich paradajok robím domácu passatu, tak som použila tú.
- Dochutíme soľou, korením a rascou a prikryté dusíme 25minút..
- Múku si roztrepeme v troche vody až vznikne kašovitá konzistencia.
- Zmes vlejeme do kapusty. Miešajte, kým všetko spolu nezhustne.
- Nakoniec ochutíme 1 PL cukru alebo soli.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.