HomeHlavné jedlá slané Bezmäsité jedlá Rajčinová polievka s fenikom & špaldová focaccia

Rajčinová polievka s fenikom & špaldová focaccia

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá slané, Polievky on by : lydia.argilli Značky:

Výborná lahká večera, nenáročná na prípravu a napriek tomu plná aróm a chutí.

 Recept na polievku

  1. 1 Cibuľu pokrájať na drobno a na oleji na nízkom ohni opekať do hneda. Pridať 1 Fenikel pokrájaný na kúsky a ešte krátko spolu opiecť.
  2. Potom zaliať 500ml passaty (resp. 2 konzervamy rajčín) a 1l vody/vývaru. Pridať 1 mrkvu a kus celeru ako aj 1 bobkový list, sušený tymián, 1čl cukru, soľ a čierne korenie.
  3. Nechať spolu 15 min. Variť a potom rozmixovať ponorným mixérom.

 Recept na focacciu

Potrebujete:

  • 500g špaldovej múky (ja som použila 400g hladkej a 100g celozrnnej špaldovej múky)
  • 40ml oleja
  • 5g čerstvých kvasníc
  • 1čl kr.cukru
  • 1Pl soli
  • Ca 300ml vlažnej vody

Postup:

  1. Kvasnice premiešať s cukrom a nechať chvílu postáť aby sa vytvoril kvasok.
  2. Múku, soľ, olej a kvások zmiesať a postupne pridávať vodu až pokiaľ nevznikne elastické cesto. Je veľmi dôležité ho nechať v mixéri aspoň 10min. miesiť, až potom sa z múky uvolní bielkovina a cesto bude vláčnejšie.
  3. Potom prikryté mokrým ručníkom nechať 3hod. kysnúť, najlepšie na vlažnom, nie príliš horúcom mieste.
    Cesto rozvaľkať na pomúčenej ploche, dať na plech, narezať doňho zopár zárezov, potrieť oliv.olejom a posoliť. Potom obloziť podľa chuti. Ja som použila rozpolené cherry rajčiny, cibuľku, olivy, tymián a sušený cesnak.
  4. Cesto ešte nechať 10min. oddychovať a potom dať do predhriatej rury na 200°C piecť (10-15min. v zavislosti od hrúbky cesta).
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>