Zdravý nanuk z čiernych ríbezlí

Začiatkom leta sa mi ríbezľové kríky len tak prehýbajú pod váhou týchto krásnych červených plodov. Ríbezle sú bohaté na vitamín C a minerály ako železo či horčík. Mimo sirupov, džemu či koláčov sa dajú tiež použiť na prípravu týchto chutných domácich nanukov bez chémie. Na meranie som použila veľkú šálku s objemom 300ml.

Suroviny na 6 nanukov:

  • 2 šálky červených ríbezlí
  • 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho úplne vynechať)
  • 1/2 šálky vody

Postup:

  • Ríbezle očistíme z hrubých nečistôt (ako listy) a umyjeme ich.
  • Vložíme do hrnca. Polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť, potom na nízkom ohni varíme ešte 10 minút.
  • Následne necháme vzniknutú zmes vychladnúť. Potom ju cez husté sitko prepasírujeme do hrnca. Je dôležité dostať nielen šťavu ale aj čo možno najviac z dužiny ovocia. V sitku by mali ostať len šupky, kôstky prípadne stopky.
  • Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
  • Nanuky vyberieme z formy, pritom sa snažíme nepoškodiť ich tvar.

Môj tip

Aby sa nanuky ľahko vybrali z formy je dobre vložiť formu po vybratí z mrazničky na 1 minútu do misky do ktorej sme naliali teplú vodu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Pribináčik krém s kompótom z rebarbory

    Pribináčik krém s kompótom z rebarbory

    Máte radi tvarohový krém pribináčik? Tento skvelý tvarohový krém pribináčik si vyžaduje minimálnu prípravu a samozrejme, že je chutný už aj sám o sebe. Ale v kombinácii s kompótom s jemnou škoricovou príchuťou je to neskutočná dobrota. Ovocie na kompót môžete zvoliť podľa chuti, keďže je aktuálne sezóna rebarbory, tak […]


  • Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

    Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

    Tento super jednoduchý zákusok spája chuť nadýchanej vanilkovej piškóty s intenzívnou karamelovou polevou a k tomu zakončenou čokoládovou polevou ganache. Ak hľadáte rýchli zákusok, ktorý zachutí celej rodine a to bez väčšej námahy, tak toto je správna voľba. Karamel Ako pripraviť karamel – 20 rád, ako sa vám vždy podarí […]


  • Videorecept- chlieb z panvice pita

    Videorecept- chlieb z panvice pita

    Na prípravu tohto chlebíka na spôsob arabského chlebu vám postačí jedna panvica, to je všetko Pita chlieb Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*