Keď som bola dieťa tak som sa vždy tešila, keď nám mama pripravila túto mliečnu fazuľovú polievku. Mama ju varila z odstátej fazule, ale takisto si môžete robotu trochu odľahčiť a použiť už uvarenú fazuľu z konzervy.
Suroviny:
- 1 šálka (250ml) sušenej strakatej alebo hnedej fazule (alebo 2 konzervy)
- 1,5l vody/vývaru
- 1 bobkový list
- soľ, čierne korenie
- 250ml sladká smotana (alebo rovnaké množstvo mlieka)
- 2 PL múky
- 1 čl octu (prípadne kocka cukru)
- (2-3 zemiaky – možno vynechať)
- čerstvý alebo sušený kôpor
Postup:
- Fazuľu namočíme do vody na noc tak, aby voda bola ca. 3cm nad fazuľou.
- Na ďaľší deň vodu zlejeme, fazľu opláchneme a zalejeme ju vodou. Kdo použije z konzervy, takisto fazuľu najskôr prepláchne.
- K fazuli pridáme soľ, čierne korenie, 1 strúčik cesnaku v celku a 1 bobkový list (prípadne zemiaky pokrájané na kocky). Potom necháme spolu variť do mäkka, ca. 1 hodinu (v tlakovom hrnci možno tento čas skrátiť).
- Keď je fazula mäkká, tak ju zahustíme. Na to zmiešame smotanu s 2 lyžicami hladkej múky.
- Zmes vlejeme do polievky a necháme spolu zovrieť, pritom miešme aby sa polievka rovnomerne zahustila.
- Na záver dochutíme octom (prípadne cukrom).
- Takisto možno polievku dochutiť kôprom, buď čerstvým alebo sušeným, to jej dodá fantastickú arómu.
MôJ TIP
Ak nemáte čas tak proste použite kidney fazuľku z konzervy a postupujte od bodu 2 ďalej ako v popise.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept
-
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.