Nepečené cereálne rezy s karamelom

Tieto cereálne kúsky sú veľmi obľúbené u detí, optimálne napríklad na detskú oslavu. Pomer surovín treba dodžať, inak rezy nedržia dobre konzistenciu.

Suroviny:

  • 1 balenie – 450g cereálií (napríklad kakaovo-vanilkové guľky)
  • 1 balenie- 100g karamelových cukríkov Krowiek
  • 50ml + 50ml šľahačkovej smotany
  • 50g kr. cukru
  • 2PL vody
  • 1 balenie masla -250g
  • 50g biela/tmavá čokoláda na ozdobu
  • 100g slnečnicových alebo tekvicových vyšúpaných jadierok

Postup:

  • Do hrnca dáme cukor spolu s trochou vody a nechať zohrievať na ohni. Zmes nemiešame varechou ale len jemným krúžením hrnca.
  • Akonáhle začne cukor karamelizovať, pridáme horúcu šľahačku aj s maslom. Miešame až sa všetko spolu spojí.
  • Cereálie vysypeme do vysokej nádoby a polejeme ich ešte horúcou karamelovou zmesou. Pridáme semiečka.
  • Do zvyšnej smotany (50ml) pridáme karamelové cukríky a hrniec vrátime na oheň. Zmes necháme za stáleho miešania variť na nízskej teplote, až sa všetky položky spoja.
  • Aj zmes z karamelových cukríkov pridáme k cereálián. Potom všetko spolu dobre premiešame, až sú všetky cereálie spolu zlepené.
  • Zmes dáme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a jemne pritlačíme, aby bol povrch hladký.
  • Potom nechať aspoň hodinu v chlade tuhnúť.
  • Čokoládu roztopíme nad parou a polejeme ňou pomocou lyžice rezy.
  • Na záver necháme cerálie ca hodinu tuhnúť v chlade a potom ostrým nožom pokrájame rezy na kocky prípadne ich len polámeme na malé kusy.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*