Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Výborné špaldové fánky z kyslej smotany_recept

Výborné špaldové fánky z kyslej smotany

Do obdobia fašiangov patria neodmyslitelne výpražané pokrmy z kysnutého cesta ako šišky či fánky. Tieto fánky sú vyrobené z kyslej smotany a sú raz-dva hotové. Toto cesto sa takisto výborne hodí na výrobu šišiek.

Suroviny:

  • 1 kyslá smotana (200ml)
  • 20g čerstvého droždia
  • 50 ml mlieka na kvások
  • 40g kr. cukru
  • 300g polohrubej špaldovej múky
  • 1 vajíčko
  • 2PL masla izbovej teploty
  • Olej na vyprážanie
  • Na obalovanie práškový a vanilkový cukor

Postup:

  • Mlieko zohrejte, kým je mierne teplé (nesmie byť horúce), a pridajte doň droždie a 1 PL cukru. Dobre premiešajte a nechajte stáť aspoň 10 minút, aby sa vytvoril kvások. Alternatívne vyrobíme kvások bez mlieka – rozdrvíme kvasnice do misky, posypeme cukrom a premiešame, až sa vytvorí kvások.
  • Kvások zmiešame s múkou, pridáme vajíčko, maslo a kyslú smotanu a dobre premiešame. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu viac mlieka.
  • Cesto hnetieme aspoň 5 minút, aby sa z múky uvoľnil lepok.
  • Potom ho nechajte ½ hodiny zakryté odpočívať. Potom ho rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou 1 cm.
  • Rozohrejte 1/2 l oleja. Medzitým cesto nakrájajte na pásiky a potom na štvorce alebo trojuholníky. Každý kúsok v strede narežte tak, aby sa cesto pri vyprážaní rovnomerne tvarovalo zvnútra, alebo kúsky stočte (pozri obrázok).
  • Cesto vložte do horúceho oleja a smažte z oboch strán dozlatista.
  • Potom nechajte prebytočný olej odkvapkať na kuchynskej tácke. Ešte teplé posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*