Pohánka s pečenou cuketou

Super jednoduchý a tak zdravý pokrm. Ak ste ešte pohánku nevyskúšali, veľmi odporúčam. Je mimoriadne zdravá, ľahká na prípravu a zasýti na veľa hodín. Môžete jesť bez akýchkoľvek pocitov viny. Uvedené množstvo je pre 2 osoby.

Výhody pohánky

Pohánka je medzi rastlinnými potravinami jedinečná tým, že obsahuje všetkých deväť esenciálnych aminokyselín, takže je kompletným zdrojom bielkovín. Vďaka tomu je neoceniteľným doplnkom vegetariánskej a vegánskej stravy, pretože poskytuje vysokokvalitný zdroj bielkovín, ktorý sa vyrovná bielkovinám živočíšneho pôvodu. Okrem toho je pohánkový proteín ľahko stráviteľný a má vyvážený aminokyselinový profil, ktorý podporuje rast, obnovu a celkové zdravie svalov.

Suroviny:

  • 100g pohánky
  • 150ml vody alebo vývaru
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 väčšie cukety
  • 1 kuchynská cibuľa
  • petržlenová vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1čl kurkuma korenia (alebo kari)
  • soľ, čierne korenie
  • 4-6PL oleja
  • strúhaný syr parmezán

Príprava:

  • Pohánku krátko opláchneme pod tečúcou vodou a uvaríme podľa základného receptu.
  • Nasledovne si ošúpeme cuketu a cibuľu a pokájame ich na tenké plátky.
  • Wok alebo veľkú panvicu nahrejeme a pridáme do nej olej. Potom začneme opekať cuketu za občastného miešania. Opekáme na strednom ohni ca. 5-10 minút do zlatista. Okoreníme kurkumou, soľou a čiernym korením.
  • Potom k baklažánu pridáme tiež cibuľu a opekáme ešte asi 2-3 minúty.
  • Na záver pridáme roztlačený cesnak a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
  • Ešte teplú zeleninu premiešame s uvarenou pohánkou a na záver posypeme parmezánom.

Začína sa leto a s ním aj oslavy v záhrade a grilovačky. Ak hľadáte inšpiráciu na prílohy ku grilovaniu, či ľahké chutné šaláty, tak sa nezabudnite prihlásiť na odber môjho newslettru a dostanete odomňa túto e-kuchársku knihu s mnohými chutnými receptami ZADARMO.

Tu- Prihlásenie na newslettru pomocou môjho kontaktného formulára.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*