Ak pridáte biely jogurt do klasického piškótového cesta, tak dostane cesto úplne inú, novú konzistenciu plnú chuti. Tentoraz som skombinovala šťavnaté jogurtové cesto s rebarborou, ktorá má sezónu a doplnila o mandle, ktoré dodávajú kolaču kráce marcipánovú chuť. Nechýba ani mrvenička na trochu chrumkavosti. Môj hrnček mal klasicky 250ml
Jump to RecipeRecept
Rebarborový koláč s jogurtovým cestom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
4 vajíčka
1 šálka kr. Cukru
½ balenie prášku do pečiva
1 šálka bieleho jogurtu
1,5 šálky hl. Múky
½ šálky oleja
2PL masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor
Rebarbora (asi 3ks)
1 šálka malín (môžu byť aj mrazené)
asi 4Pl cukru na ovocie
- mrvenička
1 žĺtko
3Pl masla izbovej teploty
3Pl pr. cukru
6Pl hl. múky
ca 6PL posekaných mandlí
Suroviny
- Trúbu si dáme prehriať na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej 2-3 minúty šľaháme.
- Následne pridáme Jogurt, maslo ako aj suché položky – prášok do pečiva, vanilkový cukor a múku.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie (33*22cm) - Rebarboru pokrájame na 1cm hrubé kusy, pridáme maliny či jahody (môžu byť aj mrazené) a posypeme cukrom. Premiešame a potom rozložíme po povrchu cesta.
- Pripravíme si mrveničku. Na to zmiešame žĺtko s cukrom, maslom a pridáme maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 10 minút do mrazničky. Potom ho pomocou strúhadla postrúhame na povrch koláča. Už len pospyme povrch mandľami (najlepšie mandľovými lupienkami) a necháme piecť pri 180C ca 30 minút do zlatista.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.