Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd.
Jump to RecipeRecept
Jahodové rezy s tvarohom
Course: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina, Pečieme, Sladké8
servings1
hour30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Cesto
4 vajíčka1/2 šálky kr. cukru (ja používam šálku s objemom 250ml)
2 šálky hl. múky
1 šálka vlažného mlieka
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
1/2 šálky oleja
4PL kakaa
(jahodový džem na potretie piškóty)
- Tvarohová plnka
500g mäkký tvaroh
200g jahôd
4Pl kr. cukru
250ml šľahačkovej smotany
1 balenie drtenej želatíny
1 vanilkový cukor
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Za stáleho šľahania prilievame postupne olej. Potom pridáme 1 šálku mlieka.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a vanilkovým cukrom a pridáme k tekutým položkám.
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie (tortový forma alebo klasický plech na zákusky (33*22cm).
Pečieme pri 160C v predhriatej rúre ca. 45min. - Piškótu vyberieme z trúby a necháme ju vychladnúť. Kdo chce potrie povrch jahodovým džemom (možno aj vynechať). Zatiaľ, čo nám naša piškóta pečie si pripravíme si náš krém.
- Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a troškou vody (1-2PL). Dáme variť na 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesy primiešame drtenú želatínu a dobre premiešame, necháme postáť 5 minút. Podľa potreby ešte raz pomixujeme ponorným mixérom. Ak použijete plátkovú želatínu, túto namočte do trocha vody, potom mierne nahrejte a nechajte roztopiť.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha s vanilkovým cukrom. Pridáme tvaroh a premiešame. Na záver primiešame jahodovú zmes a dobre premiešame, aby sa želatína rovnomerne rozložila.
- Tvarohovú zmes už len nanesieme na vychladnutý korpus, okolo ktorého sme dali cukrárenskú obruč a necháme chladiť aspoň 2 hodiny. Na záver vrch rezov ozdobíme kúskami jahôd prípadne mätou.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.