Minule sa mi dostala do rúk veľmi špeciálna kuchárska kniha z 80-tich rokov. Celá kniha je zbierka receptov z vajec a keďže môj syn vajíčka na akýkoľvek spôsob zbožňuje, hneď som začala listovať čo z nej vyskúšam a natrafila som tam na tento jednoduchý raňajkovú recept na omeletu so syrom. Omeleta mala nevídaný úspech a zasýtila 5 stravníkov a to s minimálnou robotou. Super recept, ktorý môžem odporučiť.
Recept
Skvelé víkendové raňajky -omeleta so syrom
Course: Recepty do 15 minút, Slané4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
6 veľkých vajíčok
100g tvrdého syru (gouda alebo cheddar)
2PL masla
soľ, čierne korenie
(2PL šľahačkovej smotany)
Postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do tuhej peny. Kdo chce pridá aj smotanu a prešľahám zmes. Žĺtka zmiešame so soľou a korením.
- Panvicu si dáme nahrievať na oheň aby bola horúca. Zatiaľ k bielkam pomaly primiešame źĺtka a postrúhaný syr a keď je panvica horúca, dáme trochu masla a kvapku oleja a nalejeme omeletovú zmes.
- Potom oheň znížime na minimum a pomaly opečieme z jednej strany ca. 5-8 minúť, až začne sa tvoriť chrumkavá kôrka. Zoberieme veľký tanier a panvicu s omeletov na neho preklopíme. Ešte neopečenú stranu omelety vrátime naspäť do panvice a doopekáme asi ešte 2 minúty.
- Kdo chce môže ešte aj povrch omelety posypať tvrdým syrom, či pažítkou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.