U nás doma sa tradične pripravoval kurací paprikáš z vykostených kuracích stehien, teda z tmavého kuracieho mäsa, ale pre urýchlenú verziu postačia aj kuracie prsia. Aby paprikáš naozaj aj chutil paprikou, tak pridávam okrem korenia aj papriku, to umocní jeho chuť. Ak hľadáte recept na super rýchli obed, tak toto je zaiste ten správny recept.
Jump to RecipeAko sa vám tento recept zaručene podarí
Hlavným trikom tohto receptu je nechať papriku naozaj najskôr opiecť, nielen ju pridať do hotového pokrmu. Počas opekania sa uvoľní grilovacia aróma a mnohonásobné zintenzívni jej chuť.
Alternatívna príprava
Tradične sa pripravuje paprikáš s kyslou smotanou, ak teda chcete zameniť sladkú smotanu z mojho receptu za kyslú, dbajte len na to, ju najskôr rozmiešať v troche vody až potom za miešania pridať k mäsu, aby sa nevytvorili hrudky.
Recept na kurací paprikáš
Ako pripraviť kurací paprikáš s kolienkami
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
400g kuracieho mäsa (prsia alebo vykostené stehná)
1 cibuľa
1 červená paprika
(1 čili paprika)
200ml vody
100ml sladkej smotany
1 PL červenej papriky
soľ, čierne korenie
2PL hl. múky
trošku octu
Postup
- Kuracie mäso umyjeme, osušíme a okoreníme soľou a čiernym korením, prípadne sušeným cesnakom. Cibuľu pokrájame na prúžky, papriku na kocky.
- Panvicu nahrejeme a pridáme papriku spolu s olejom a zrpudka opekáme, až začne dostávať tmavé miesta. Pridáme cibuľu a kuracie mäso a teplotu znížime. Opekáme až sa mäsu zatiahnu póry. Potom posypeme múkou a paprikou.
- Následne zalejeme vodou a necháme 10 minút zakryté dusiť.
- Na záver prilejeme smotanu a podľa chuti ešte dochutíme soľou (octon) a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.