Máte radi tvarohový krém pribináčik? Tento skvelý tvarohový krém pribináčik si vyžaduje minimálnu prípravu a samozrejme, že je chutný už aj sám o sebe. Ale v kombinácii s kompótom s jemnou škoricovou príchuťou je to neskutočná dobrota. Ovocie na kompót môžete zvoliť podľa chuti, keďže je aktuálne sezóna rebarbory, tak ani táto nechýbala v kompóte, ale jablká, hrozná, jahody, všetky tieto ovocia sú skvelou variantou.
Jump to RecipeRecept na pribináčik
Pribináčik s kompótom z rebarbory
4
servings30
minutes10
minutes300
kcalSuroviny
250g jemného tvarohu
200g kyslej smotany
1 vanilkový cukor
Ca 3-4Pl pr. Cukru
- kompót
250g ovocia (hrozno, rebarbora, jablká, hrušky, čučoriedky)
1pl škorice
50ml vody
4Pl kr. cukru
chia semiačka, granola na servírovanie
Postup
- Tvaroh a kyslú smotanu zmiešame v miske. Pridáme cukor a vanilkový cukor a vymiešame do hladka.
- Ovocie ošúpeme, pokrájame na menšie kusy a potom dáme do hrnca spolu so škoricou, cukrom a trochou vody. Zakryté varíme na miernom ohni 15 minút a necháme mierne vychladnúť.
- Vrstvíme do pohárov. Najskôr dáme vrstvu pribináčikového krému, potom nasleduje mierne vychladnudý kompót, potom opäť krém a vrch posypeme napríklad chia semiačkami či granolou.
- Servírvať možno ako teplý dezert ale takisto aj vychladnutý.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.