Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju plním. Tým sa nielen, že zmení konzistencia zeleniny ale dostane úplne inú, omnoho intenzívnejšiu arómu.
Plnený baklažán
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 baklžány-4 (1 bakalžán na osobu)
150g hovädzieho mletého mäsa
50g strúhaného syru
100g feta syru
petržlenová vňať
150ml vody
150ml rajčinovej šťavy
1 kocka cukru
soľ, čierne korenie, čili, sušený cesnak
Postup
- Baklažány rozpolíme a dužinu nožom narežeme viackrát, až dostane kockovitý vzor. Panvicu nahrejeme a baklažán položíme narezanou plochou na panvicu a necháme ho piecť na strednej teplote ca. 10 minút. Alternatívne môžeme použiť gril.
- Následne baklažán odoberieme z panvice a necháme ho vychladnúť. Vidličkou mäkkú dužinu premiešame.
- Pripravíme si plnku. Na to zmiešame hovädzie mleté mäso so strúhaným syrom a feta syrom, pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, cesnakom prípadne čili.
- Plnku nanesieme do dužiny baklažánu a potom baklažány pokladieme do zapekacej nádoby.
- Vodu zmiešame s rajčinou šťavou a dochutíme ju cukrom, soľou a koreníme. Nalejeme vedľa baklažánu, potom nádobu uzavrieme alobalom a necháme všetko piecť pri 180C ca.- 45 minút.
- Servírujeme napríklad s dusenou ryžou.
Poznámka
- Takisto možno pripraviť aj cuketu
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.