slovensky recept_argilli_Lahodná maková bábovka z pomletého maku

Lahodná maková bábovka z pomletého maku

Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal 250ml.

Jump to Recipe

Takto sa vám tento recept podarí

Skontrolujte, či je bábovka prepečená

Teploty v rúre sa môžu líšiť, preto je nevyhnutné skontrolovať, či je koláč pred vybratím z rúry prepečený. Do stredu koláča zapichnite špáradlo – ak vyjde čisté alebo s niekoľkými vlhkými omrvinkami, koláč je hotový.

Pred polevou nechajte koláč úplne vychladnúť

Skôr ako sa pokúsite koláč vybrať, nechajte ho vo forme úplne vychladnúť. Zabráni sa tak rozbitiu alebo prilepeniu koláča k forme.

Konzistencia polevy

Množstvo citrónovej šťavy upravte tak, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu polevy. Ak chcete redšiu polevu, pridajte viac šťavy, ak chcete hustejšiu, pridajte viac práškového cukru.

Recept

Lahodná maková bábovka z pomletého maku

Recipe by lydia.argilliCourse: Hrnčekové recepty, Pečieme
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1,5 šálky pomletého maku

  • 0,5 šálky hladkej múky

  • 4 vajíčka

  • 1/2 šálky kr. cukru

  • 1 šálka mlieka

  • 1/2 balenia prášku do pečiva

  • 1/2 šálky oleja alebo roztopeného masla

  • na polevu – 150g pr. cukru + šťava z 1/2 citróna

Postup

  • Mak si pomelieme.
  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne k cesto pridáme múku, mak, prášok do pečiva, ako aj mlieko a všetko vypracujeme do hladkého cesta.
  • Cesto nanesieme do vymastenej bábovkovej formy a necháme piecť pri 160C ca. 40min.
    Dôležité je vyklopiť bábovku z formy, až keď úplne vychladne, aby sa nepoškodila.
  • Na polevu si zmiešame práškový cukor a citrónovú šťavu až vznikne lepkavý zmes a túto nanesieme na bábovku.
    Ozdobíme podľa chuti.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*