Tentoraz som k sviatku valentína pripravila bábovku na spôsob red velvet v kombinácii s klasickou punčovou polevou ako ju poznáme z obľúbenej klasiky – punčové rezy. Nielen, že je táto red velvet pekná na pohľad (moje dcérka bola nadšená) ale takisto jednoduchá na prípravu. Na meranie som použila hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 balenie kakaového pudingového prášku
- 4 vajíčka
- 1/2 balenia prášok do pečiva
- štipka soli
- ½ šálky nesolené maslo (zmäknuté)
- 1,5 šálky cukor
- 1/2 čl práškového červeného farbiva alebo tekutého (alternatívne gelové)
- 1 balenie vanilkového cukru
- šťava z 1/2 citróna
- 5PL mlieka
Na punčovú polevu:
- 150g pr. cukru
- punčová aróma / trochu punču
- trochu červeného potravinového farbiva
- šťava z ca. 1/2 citróna
Postup:
- Predhrejte rúru na 160C Vymastite a vysypte múkou bábovkovú formu.ä
- Vo veľkej miske si vyšľahajme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridajte zmäknuté maslo a pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nespoja. Pridajte tiež mlieko a citrónovú šťavu ako aj štipku soli.
- V stredne veľkej miske preosejte hladkú múku a kakaový pudingový prášok ako aj prášok do pečiva.
Primiešajte červené potravinárske farbivo - Cesto rovnomerne nalejte do pripravenej bábovkovej formy.
- Pečte vo vyhriatej rúre 35- 40 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
- Bábovku vyberte z rúry a nechajte vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
- Pripravte punčovú polevu:
- V malej miske vyšľahajte práškový cukor, punčovú arómu, červené potravinárske farbivo a citrónovú šťavu do hladka. Podľa potreby upravte konzistenciu pridaním väčšieho množstva citrónovej šťavy alebo práškového cukru.
- Po úplnom vychladnutí bábovky nalejte na vrch punčovú polevu a potom ozdobte podľa chuti (napríklad malými cukríkami).
- Pred podávaním nechajte koláč v chladničke aspoň 1 hodinu stáť, aby poleva stuhla.
- Nakrájajte a podávajte lahodnú domácu tortu Red Velvet.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.