Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Bábovka red velvet s punčovou polevou_recept

Bábovka red velvet s punčovou polevou

Red velvet bábovka

Tentoraz som k sviatku valentína pripravila bábovku na spôsob red velvet v kombinácii s klasickou punčovou polevou ako ju poznáme z obľúbenej klasiky – punčové rezy. Nielen, že je táto red velvet pekná na pohľad (moje dcérka bola nadšená) ale takisto jednoduchá na prípravu. Na meranie som použila hrnček s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 balenie kakaového pudingového prášku
  • 4 vajíčka
  • 1/2 balenia prášok do pečiva
  • štipka soli
  • ½ šálky nesolené maslo (zmäknuté)
  • 1,5 šálky cukor
  • 1/2 čl práškového červeného farbiva alebo tekutého (alternatívne gelové)
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • šťava z 1/2 citróna
  • 5PL mlieka

Na punčovú polevu:

  • 150g pr. cukru
  • punčová aróma / trochu punču
  • trochu červeného potravinového farbiva
  • šťava z ca. 1/2 citróna

Postup:

  • Predhrejte rúru na 160C Vymastite a vysypte múkou bábovkovú formu.ä
  • Vo veľkej miske si vyšľahajme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridajte zmäknuté maslo a pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nespoja. Pridajte tiež mlieko a citrónovú šťavu ako aj štipku soli.
  • V stredne veľkej miske preosejte hladkú múku a kakaový pudingový prášok ako aj prášok do pečiva.
    Primiešajte červené potravinárske farbivo
  • Cesto rovnomerne nalejte do pripravenej bábovkovej formy.
  • Pečte vo vyhriatej rúre 35- 40 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Bábovku vyberte z rúry a nechajte vychladnúť vo forme, potom ich preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
  • Pripravte punčovú polevu:
  • V malej miske vyšľahajte práškový cukor, punčovú arómu, červené potravinárske farbivo a citrónovú šťavu do hladka. Podľa potreby upravte konzistenciu pridaním väčšieho množstva citrónovej šťavy alebo práškového cukru.
  • Po úplnom vychladnutí bábovky nalejte na vrch punčovú polevu a potom ozdobte podľa chuti (napríklad malými cukríkami).
  • Pred podávaním nechajte koláč v chladničke aspoň 1 hodinu stáť, aby poleva stuhla.
  • Nakrájajte a podávajte lahodnú domácu tortu Red Velvet.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*